24 / 04 / 2024

Erikoğlu Sunsystem GES santralleri kuracak!

Erikoğlu Sunsystem GES santralleri kuracak!

Erikoğlu Sunsystem Enerji, İtalyan ortağı ile anahtar teslim güneşten elektrik üretecek güneş enerjisi santralleri (GES) kuracak. Firma,kuracağı tesislerle güneş enerjisi alanından aldığı pazar payını artırmayı hedefliyor.



Erikoğlu Sunsystem Enerji, İtalyan ortağı ile anahtar teslim güneşten elektrik üretecek güneş enerjisi santralleri (GES) kuracak. Bundan sekiz yıl önce İtalyan Sunsystem ile birleşen firma, kuracağı tesislerle güneş enerjisi alanından aldığı pazar payını artırmayı hedefliyor.


Yenilenebilir enerji konusunda sadece Türkiye’de değil, Almanya, İtalya gibi ülkelerle ortak çalışmalar yürüttüklerini belirten Erikoğlu Sunsystem Yönetim Kurulu Başkam Ahmet Nuri Erikoğlu, "Güneşlenme süresi kısa süren Almanya, enerjisinin yüzde 35’ini güneşten sağlıyor. Güneşlenme süresi bakımından Almaya’ya oranla daha şanslı olan Türkiye elindeki zenginliği kullanamıyor” dedi.


Ahmet Nuri Erikoğlu, son 10 yılda, 2 bin’den fazla güneş enerjisi tesisi kurarak geliştiren İtalyan Sunsystem firmasıyla birleştiklerini belirterek, Denizli’de bulunan Erikoğlu Sunsystem Enerji Yatırım’ı kurduklarını hatırlattı.


“4 MW’lık kurulu gücü teslim ettik”


Ahmet Nuri Erikoğlu, "İtalyan ortaklarımızla birlikte Erikoğlu Sunsystem Enerji olarak anahtar teslim güneşten elektrik üretecek tesisler kuracağız. Bu tesisler ile güneşi daha verimli kullanabilmeyi hedefliyoruz. Güneş enerjisi için kurulan tesisler, yaklaşık altı yıl içinde kendini amorti ediyor. Tesisin ömrü 25 yıl, yani neredeyse yatırımcısına 19 yıl gibi uzun bir süre kazanç sağlıyor” diye konuştu. Güneş sistemlerinin bu açıdan avantaj sağladığını öne süren Erikoğlu, “Ortağımızla şimdiye kadar 4 MW kurulu gücü bulunan güneş enerji santralini teslim ettik” dedi.


Yaptıkları ortaklıkla 180 kişiye istihdam sağladıklarım dile getiren Ahmet Nuri Erikoğlu, şunları kaydetti: “Ekibimiz; ön tasarım, tasarım, belge akışının yönetimi, malzemelerin seçimi ve satın alınması, kurulum, uzaktan kontrol, bakım ve diğer satış sonrası servisler gibi PV sistemin yaşam döngüsünü oluşturan tüm aşamaları yönetme bilgi ve deneyimine sahip.”


Dünya Denizli İş Dünyası 



Geri Dön