20 / 04 / 2024

Eritre’den Türk yatırımcılar için 1 dolara fabrika!

Eritre’den Türk yatırımcılar için 1 dolara fabrika!

Kuzey Afrika ülkelerinden Eritre’nin Devlet Başkanı İsaias Afwerki, Türk işadamlarına yatırım çağrısı yaparken, başkent Asmara’daki büyük bir tekstil fabrikasını 1 dolar gibi sembolik bir ücrete satmaya hazır olduklarını söyledi...




Eritre, Türkleri yatırıma çağırıyor. Başkent Asmara’da bulunan büyük tekstil fabrikası sadece 1 dolarlık bedelle yatırımcı bekliyor. 


KUZEY Afrika ülkelerinden Eritre’nin Devlet Başkanı İsaias Afwerki, Türk işadamlarına yatırım çağrısı yaparken, başkent Asmara’daki büyük bir tekstil fabrikasını 1 dolar gibi sembolik bir ücrete satmaya hazır olduklarını söyledi. İlginç teklif, geçtiğimiz günlerde görevine başlayan Türkiye’nin Asmara Büyükelçisi Fırat Sunel’in, Afwerki’ye ‘Güven Mektubu’ sunduğu görüşmede geldi. Sunel de, Afwerki’nin mesajını, hem Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e hem de Ekonomi Bakanlığı’na iletilmesi amacıyla Dışişleri Bakanlığı’na ulaştırdı. 


TEKNOLOJİDE GERİDE

Eritre Devlet Başkanı, “Başkent Asmara’da, Eritre ölçeğinde teknolojik açıdan geri kalmış büyük bir tekstil fabrikamız bulunuyor. Dileyen Türk şirketine bu fabrikayı 1 dolar gibi sembolik bir fiyata satmaya hazırız” dedi. 


Hakkı Kurban/Akşam


Geri Dön