28 / 03 / 2024

Erman Ilıcak kimdir?

Erman Ilıcak kimdir?

Erman Ilıcak, Forbes’in En Zengin 100 Türk 2013 sıralamasında 2,5 milyar dolarlık servetiyle 10 uncu sırada yer alan Rönesans Holding’in kurucusu Erman Ilıcak kimdir?



Erman Ilıcak kimdir?

Erman Ilıcak, 1967 yılı Malatya Darende’nin Hacıdevriş Mahallesi doğumlu. Avukat Bekir Ilıcak’ın oğlu olan Erman Ilıcak, 1969 yılında Ankara’ya yerleşti.


İlköğretim ve lise eğitimini TED  Ankara  Koleji’nde tamamladıktan sonra 1990 yılında ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun olan Erman Ilıcak, Rusya’da yaptığı projelerle bilinen Rönesans Holding’in kurucusu ve patronu.


Erman Ilıcak, Forbes’in En Zengin 100 Türk 2013 sıralamasında 2,5 milyar dolarlık servetiyle 10’uncu sırada yer alıyor. Amerika’da işletme masteri yapan Erman Ilıcak, TÜSİAD üyesi.


Çalışmaya 24 yaşında, Enka’da, şirketin Rusya operasyonlarında mühendis olarak başlayan Erman Ilıcak'ın sahibi olduğu; 1993 yılında çalışanlarından biri kendisi, birisi muhasebeci, birisi tercüman olmak üzere St. Petersburg’da evleri boyamak için kurduğu, 5 kişinin çalıştığı Rönesans Holding, bugün Rusya’nın en büyük ikinci yabancı müteahhitlik şirketi.


Rönesans İnşaat

"İnşaat, Rönesans Grubunun ilk ve lokomotif sektörüdür. Grup faaliyetlerine ilk olarak 1993'te St. Petersburg'ta Erman Ilıcak tarafından kurulan Rönesans İnşaat şirketi ile başlamıştır. Öncelikle küçük çaplı renovasyon projeleri ile yola çıkan Rönesans İnşaat, kısa zamanda iş hacmini arttırmış ve akabinde yeni pazarlara açılarak bugün REC Uluslararası İnşaat Sanayi Yatırım ve Ticaret A.Ş. ünvanıyla uluslararası bir müteahhitlik firması niteliği kazanmıştır. Bugün Rusya, Türkiye, Libya, Türkmenistan, Suudi Arabistan ve Ukrayna gibi bir çok ülkeyi içeren geniş bir coğrafyada faaliyet gösteren Rönesans İnşaat, başta alışveriş merkezi, ofis binaları, endüstriyel tesisler, üniversiteler ve havaalanları olmak üzere bir çok projenin anahtar teslim müteahhitliğini üstlenmektedir. Dünyanın en büyük uluslararası müteahhit şirketleri arasında ilk 100'de yer alan Rönesans İnşaat, ENR (Engineering News Record) tarafından 2010 yılı için yayınlanan 225 en büyük Uluslararası Müteahhitler Listesi'nde 75. sırada yer almaktadır."





Rönesans Holding İstanbul'a taşındı!
Rönesans İnşaat patronu Erman Ilıcak; Konut fiyatları düşecek!
Rönesans İnşaat dünyanın en büyük 250 inşaat şirketi arasında 61’inci!



Geri Dön