25 / 04 / 2024

Erman Ilıcak: Libya'da yatırımlarımız var, geri dönmek istiyoruz!

Erman Ilıcak: Libya'da yatırımlarımız var, geri dönmek istiyoruz!

Libyada yedi ayrı şantiyesi bulunan Rönesans İnşaatın Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, şartların düzelmesi durumunda Libyaya tekrar dönmek istediklerini söyledi



Libyada yedi ayrı şantiyesi bulunan Rönesans İnşaatın Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, şartların düzelmesi durumunda Libyaya tekrar dönmek istediklerini söyledi. Ilıcak, Libyada yaşanan olaylardan dolayı sadece işadamlarının değil orada çalışanların da etkilendiğini belirterek, "Libyada bizim 2 milyar dolarlık projemiz, çalışan 4 bine yakın insanımız vardı. Bir an önce arkadaşlarımızla beraber tekrar bu ülkeye dönmeyi planlıyoruz" dedi.
Libyada yaşanan isyan sonrası buradaki yatırımlarını durdurduklarını kaydeden Ilıcak, "Libya, Türk müteahhitlerinin, Türk işadamlarının kendilerini en iyi ifade ettikleri pazarlardan bir tanesiydi. İnşallah Libyadaki olaylar kısa zaman içerisinde bir sonuca ulaşır ve ardından tekrar eski pazarımıza kavuşur tekrar döneriz diye konuştu.

7 milyon sıkıntı içinde
Şartların ne zaman düzeleceği hakkında bir bilgi sahibi olmadığını, ancak ramazan ayı sonlarında sürecin başlayabileceğini düşünen Ilıcak, "Belki biraz daha uzayabilir. Onlar da tekrar eski huzurlarına eski düzenlerine kavuşurlar. Çünkü şu anda Libyada yaşayan 7 milyon insanın 7 milyonu da çok ciddi şekilde de sıkıntı çekiyor dedi.
Halkın yiyecek ekmek dahi bulamadığını dile getiren Ilıcak, Şu anda fırınlarda ekmek yok çünkü ekmeği Mısırlılar yapıyordu. Mısırlılar da ülkeden kaçtı. Libya gerçekten çok zor bir durumda. Mutlaka Libyaya dönmek istiyoruz, Libya bizim için çok önemli bir pazar diye konuştu.

 


Geri Dön