24 / 04 / 2024

Erman Ilıcak, Mimarlar Odası 'na teşekkür etti!

Erman Ilıcak, Mimarlar Odası 'na teşekkür etti!

Erman Ilıcak, 2006"da ihale ile aldığı İstanbul Zeytinburnu Yat Limanı Projesi"ni iptal amacıyla Danıştay"a götüren Mimarlar Odası"na teşekkür etti



Rönesans"ın patronu Erman Ilıcak, 2006"da ihale ile aldığı İstanbul Zeytinburnu Yat Limanı Projesi"ni iptal amacıyla Danıştay"a götüren Mimarlar Odası"na teşekkür etti. Ilıcak, œOrada bayağı ciddi bir hata yapıyorduk ama Allah"tan o hatadan dönmüşüz. Mimarlar ve Mühendisler Odası"na teşekkür ediyorum. Projeyi doğru bir yere çektiler dedi.

Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, Zeytinburnu"ndaki Yat Limanı Projesi"nde (Seaport), üst mahkemeden çıkacak kararı beklediklerini ifade ederek œZeytinburnu için zor bir süreçten geçtik, ama kimseye küsmedik. Orada bayağı ciddi bir hata yapıyorduk ama Allah"tan o hatadan dönmüşüz. Mimarlar ve Mühendisler Odası"na teşekkür ediyorum. Doğru bir tespitte bulunmuşlar. Projeyi doğru bir yere çektiler. Biz de şapkamızı önümüze koyduk dedi.

Zeytinburnu Kazlıçeşme"de 1 milyon metrekarelik alanı denizde, 470 bin metrekarelik alanı karada olmak üzere toplam 1.47 milyon metrekare alan üzerinde gerçekleştirilecek proje kapsamında liman sahası içinde turizm tesisleri ve kongre merkezi bulunuyor. Aralık 2006"da açılan ihaleyi Rönesans - Koçhan ortaklığı kazanmıştı. Ön izin şartlarını yerine getiren, projeyi hazırlayıp izinleri alan şirket, limanın kullanım hakkını 49 yıllığına elde ettiğini gösteren anlaşma yapmıştı. Mimarlar Odası, planların İmar Kanunu"na aykırı olduğunu ileri sürerek Danıştay"a dava açmış ve Danıştay 6. Dairesi, imar planlarının yürütmesini 2009 başında durdurmuştu.

Erman Ilıcak, düzenlediği basın toplantısında mahkemenin bitmesi halinde projelerinin hazır olduğunu, mayısta tanıtımını yapacaklarını kaydederek proje ile İstanbul"un bir turizm adası olacağını ve içinde 10 otel bulunan proje ile İstanbul"u ana liman haline dönüştürme şansları bulunduğunu anlattı. Ilıcak, œİstanbul ana liman haline dönüştüğünde 70 bin istihdam açılıyor. Projenin toplam yatırım bedeli 1.5 milyar Avro. Yapım süresi 4 yıl. 700 bin metrekare kapalı inşaat alanı var. 300 bin metrekare deniz doldurulacak diye konuştu.
Cumhuriyet


Geri Dön