19 / 04 / 2024

Erman Ilıcak: Moskova'da biz bu filmi gördük!

Erman Ilıcak: Moskova'da biz bu filmi gördük!

Geçtiğimiz günlerde Kozzy AVM ile Avrupa'nın En İyisi ödülünü kazanan Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, özellikle Sultanahmet ve Şişli'de fiyatların yükseleceğinin altını çizdi



Geçtiğimiz günlerde Kozzy AVM ile Avrupa'nın En İyisi ödülünü kazanan Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, özellikle Sultanahmet ve Şişli'de fiyatların yükseleceğinin altını çizdi.

Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, yatırımcısı oldukları Kozzy AVM'nin kazandığı 'Avrupa'nın En İyisi Ödülü'nü tanıtmak için düzenlenen toplantıda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ilıcak, İstanbul'da gayrimenkul fiyatlarının üç katına çıkacağını ifade ederken, RGY'nin üç projesinde ortak olan ve yeni projelerde de ortaklık planlayan yabancı partner AGP'nin Başkan Yardımcısı Jason M. Lucas da Türkiye'ye 150 milyon dolar yatırım planladıklarını açıkladı.

Moskova'da da görmüştük
İstanbul'un var olduğu bölgenin merkezi haline dönüştüğünü ifade eden Ilıcak, özellikle ofis alanında çok ciddi bir büyüme potansiyeli barındıran şehrin Azerbaycanda, Suriyede para kazananların yatırımdaki birinci rotasının İstanbul olacağını kaydetti. İlgide İstanbul'un konumu kadar şu anda fiyatların ucuz olmasını da gösteren Ilıcak, "İstanbulda her şey şu anda çok ucuz. Önümüzdeki beş yılda İstanbuldaki gayrimenkul fiyatlarının üç katına çıkacağını düşünüyoruz" dedi.
Özellikle Sultanahmet ve Şişli'nin değer kazanacağının altını çizen Ilıcak, "Biz aynı filmi Moskovada seyrettik.  Şu anda Moskovada en ucuz metrekare fiyatı 3 bin 500 dolar. Fiyat, 10 yılda sekiz kat yükseldi" değerlendirmesinde bulundu. 
Ilıcak, diğer yandan şu anda Danıştay aşamasında olan Zeytinburnu'ndaki Zeyport projesi için de "Adli tatilin bitmesiyle beraber birkaç ay içinde durum sonuçlanır.. Müspet sonuçlanırsa biz hazırız. 70 bin kişiye istihdam sağlayacak devasa bir proje" dedi.

150 milyon dolar yatırım planı
Sekiz ülkede ticari gayrimenkul yatırımları olduğunu ve dört yıldan bu yana Türkiye'de bulunduklarını belirten Jason M. Lucas ise yatırımda bir üst sınırlarının olmadığını söyledi. Ekonomik kriz dönemlerinde bile Türkiyedeki yatırımlardan kazandıklarını belirten Lucas, Türkiyeye 150 milyon dolar daha yatırım yapabiliriz. Rönesansla yapılan işlerin dünya standartlarında devam etmesinden yanayız" dedi.
Şu anda Rusyadaki Aura, Adanadaki Optimum ve İstanbul Kozzy AVMde yüzde 50şer hisse sahibi olduklarını belirten Lucas, Rönesans Holding ile birlikte 70 milyon euro yatırım yaptıklarını kaydetti. Lucas, kısa sürede yapımına başlanacak Samsun ve Kahramanmaraş'taki AVMlerde de 70 milyon dolarlık yeni yatırımla ortaklığı sürdüreceklerini söyledi.

Kozzy AVM'nin yatırımcısı Rönesans Holding Yatırım, Kozyatağı'ndaki bu AVM'yle geçtiğimiz günlerde Paris'ten 'Avrupa'nın En İyisi' ödülüyle döndükten sonra şimdi Las Vegas'ta düzenlenecek olan 'Dünyanın En İyileri' organizasyonu için hazırlanıyor. Kozyatağı'nda yer alan Kozzy AVM, Avrupa'nın en büyük perakende organizasyonu olarak nitelendirilen Uluslararası Alışveriş Merkezleri Konseyinin (International Council of Shopping Centers - ICSC) Pariste düzenlenen konferansında Türkiyeden 2011 Avrupa Alışveriş Merkezleri Ödülü'ne (ICSC 2011) layık görülen tek AVM oldu. Kozzy AVM, bu ödülle, Amerikada Las Vegasda düzenlenecek olan ReCon Dünya Gayrimenkul Konferansı 2012 Dünyanın En İyileri Ödülleri için doğrudan finalist olma hakkı kazandı.

 


Geri Dön