26 / 04 / 2024

Ermenek HES Barajı birkaç ay sonra faaliyete geçecek

Ermenek HES Barajı birkaç ay sonra faaliyete geçecek

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Ermenek HES Barajı'nda birkaç ay sonra su tutulmaya başlanacağını söyledi



Bakan Yılmaz, 15. Ermenek Sıla Festivali'ne katılmak üzere geldiği Karaman'ın Ermenek ilçesinde, yapımı devam eden Ermenek HES Barajı'nda incelemelerde bulundu. Baraj şantiyesinde kurulu asansörle 250 metre yüksekten barajın gövde inşaatına inen Yılmaz, burada yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yılmaz, Ermenek HES Barajı'nın gurur verici olduğunu belirterek, "Başlangıcıyla, bitiriliş zamanıyla, üreteceği enerjiyle muazzam bir baraj. Ayrıca Türk firmalarının böyle büyük bir projenin içinde olması gurur verici. Ben burada inşaat süresince iş kazalarında can kaybı olmadığını öğrendim. Bu da çok önemli" dedi.

Barajın Ermenek ve ülke için hayırlı olmasını dileyen Yılmaz, bir kaç ay sonra barajda su tutulmaya başlanacağını, 3-5 yıl sonra ise barajın yapacağı değişikliklerin görüleceğini söyledi. Baraj şantiyesindeki incelemelerini tamamladıktan sonra Karaman'a geçen Yılmaz, Vali Fatih Şahin'i makamında ziyaret etti. Yılmaz, ziyarette, Ermenek'teki festivalden çok etkilendiğini ifade ederek, şunları kaydetti: "Karaman dışarda çok fazla insanı olan bir şehir. Bu insanların memleketlerine sahip çıktıklarını görmek sevindirici. Özellikle eğitim yönünden
ileri bir kent. Önümüzdeki günlerde bu güçlü yönünü ekonomiye de yansıtması lazım. Ben Karanman'ın daha iyi yerlerde olacağına inanıyorum. Biz de gereken desteği vereceğiz." Yılmaz, daha sonra Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu ve AK Parti İl Başkanı Süleyman Atik'i de ziyaret etti.
AA


Geri Dön