19 / 04 / 2024

Ermenek'te hayatını kaybeden 18 işçinin ailesine ev yapılacak!

Ermenek'te hayatını kaybeden 18 işçinin ailesine ev yapılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Soma'da hayatını kaybeden kardeşlerimize sağlanacak haklar neyse bu hakların tamamı Ermenek'te hayatını kaybeden kardeşlerimizin yakınlarına sağlanacak" dedi.



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Soma'da hayatını kaybeden kardeşlerimize sağlanacak haklar neyse bu hakların tamamı Ermenek'te hayatını kaybeden kardeşlerimizin yakınlarına sağlanacak" dedi.


Elvan, Ermenek Kültür Ve Yardımlaşma Derneği tarafından, Karaman'ın Ermenek ilçesinde meydana gelen maden ocağı kazasında hayatını kaybeden madencilerin ailelerine destek olmak için düzenlenen toplantıda, söz konusu derneğin 1959 yılında kurulduğunu ve kurulduğu günden bu yana bölge vatandaşlarına büyük katkılar sağladığını söyledi. 


Maden ocağı kazasında ihmali bulunanlarının sonucuna katlanacaklarını ifade eden Elvan, "Hata yapanlar, eksikleri olanlar, 18 canı kaybetmemize neden olanlar mutlaka hesabını sonuna kadar verecekler. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Kim suçlu ise bunun hesabını verecek" diye konuştu.


Elvan, maden kazasında hayatını kaybedenlerin yakınlarına yönelik bazı çalışmalar yürüttüklerini belirterek, "Soma'da hayatını kaybeden kardeşlerimize sağlanacak haklar neyse bu hakların tamamı Ermenek'te hayatını kaybeden kardeşlerimizin yakınlarına sağlanacak. Ermenek havzasında çalışan ancak şu an çalışmayan işçi kardeşlerimize 6 ay süreyle maaş ödeyeceğiz. Hiç bir kardeşimizi, hele hele şehit olan kardeşlerimizin yakınlarını yalnız bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.


Kazadan hayatını kaybeden ailelerin yakınlarına yardım etmek için herkesin çaba sarf ettiğini vurgulayan Elvan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun bu yıl, yılbaşı promosyonu dağıtmayarak bunun için harcanan kaynağı kazada hayatının kaybeden 18 işçinin ailesine ev yaptırmak için kullanacağı taahhüdünde bulunduğunu söyledi.


Elvan, bazı belediyeler tarafından da ev taahhütlerin olduğunu anlatarak, "Ayrıca mevcut evlerinin tamiri içinde çalışmalarımız devam ediyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı gerekli kaynağı gönderdi. Ev içerisinde ihtiyaç duyulan beyaz eşya gibi ihtiyaç malzemelerinin tamamını karşılayacağız" dedi.


Ermenek kömür havzasında yaklaşık bin 500 işçinin çalıştığını ifade eden Elvan, şunları kaydetti:


 "Kömür madenlerinin önemli bir kısmı da kapanmış durumda. İşsiz olan ve kömür madeninde çalışan kardeşlerimize yeni bir iş imkanı veya kendi işini kurabilecek altyapıyı oluşturma yönünde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığı birlikte bir çalışma başlattılar. Oradaki kardeşlerimize daha iyi iş imkanı belki de kendi işlerini kurabilecekleri bir ortamı yaratmaya çalışıyoruz."


Elvan, yardım kampanyalarında toplanan paraların da ailelerin ihtiyaçları için kullanılacağını bildirdi.


Kazada ölenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Elvan, "O kardeşlerimiz hiçbir zaman yalnız kalmayacak. Her zaman onların destekçisi olacağız. Sadece orada hayatını kaybedenlerin yakınlarını değil, maden işçisi olarak çalışan kardeşlerimizin de destekçisi olacağız" diye konuştu.



AA


Geri Dön