25 / 04 / 2024

Eroğlu gayrimenkul yatırım ortaklığı kuruluyor!

Eroğlu gayrimenkul yatırım ortaklığı kuruluyor!

İNŞAAT sektörüne 3-5 milyar dolar yatırım yapılabileceğini kaydeden Nurettin Eroğlu, gayrimenkul yatırım ortaklığı kurmak için de çalışmalarının olduğunu ifade etti...



Emlak GYO’nun İstanbul Ayazağa’daki 240 dönümlük arsa için düzenlediği ihaleyi kaybeden ancak 46 dönümlük Seyrantepe arazisini 245.5 milyon liralık teklifiyle alan Eroğlu Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, “Ayazağa’daki arsaya aşık olmuştuk, çok heveslenmiştik ama alamadık. Seyrantepe’de home-ofis tarzı proje yapmayı düşünüyoruz” dedi.

TEKSTİL sektöründe Colin’s ve Loft markaları ile yakaladığı başarıyı inşaat sektörüne de taşımayı hedefleyen Eroğlu Grubu, bugüne kadar 280 milyon liralık yatırım yaptığı gayrimenkulde yeni yatırımlarına hız verdi. Son olarak Halkalı’da 757 konutluk İstanbul Lounge’nin lansmanını yapan Eroğlu Grubu’na bağlı Eroğlu Yapı, Emlak GYO’nun geçtiğimiz günlerde düzenlediği iki önemli ihalede de boy gösterdi. İstanbul Ayazağa’daki arazi için düzenlenen ihalede en yüksek 4’ncü teklifi vererek geride kalan Eroğlu Yapı, ‘Seyrantepe arazisi’ olarak bilinen 46 dönümlük arazinin ihalesinde 245.5 milyon liralık teklifiyle öne geçti. Eroğlu Yapı, Türk Telekom Arena’ya komşu olan araziye home-ofis tarzı proje inşa etmeyi düşünürken, satışları devam eden İstanbul Lounge’nun yanı sıra iki ay içinde Halkalı, Gürpınar ve Merter’deki projelerinin de lansmanını yapacak. Sektörün 2-3 milyar dolarlık yatırımı kaldırabileceğini söyleyen Eroğlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu’nun planları arasında GYO kurup halka açılmak da yer alıyor.

Heveslendik, alamadık

Emlak GYO’ya ait Ayazağa’daki 240 dönümlük arsanın ‘hasılat paylaşımı’ ihalesinde en yüksek 4’ncü teklifi verdiklerini hatırlatan Eroğlu, şunları söyledi: “Bu arsaya aşık olmuştuk, çok heveslenmiştik ama alamadık. Seyrantepe arazisi ihalesine ise illa ki alacağız iddiasıyla girmedik, ortada olduğumuz alınabilir de alınmayabilir de dediğimiz bir projeydi. Karşımızdaki rakibin güçlü olmasına rağmen bizde kaldı. Ayazağa’daki projeye daha çok odaklanmıştık, orası kısmet olmayınca Seyrantepe arazisi kısmet oldu. Burada home-ofis, ofisler ve rezidans düşünüyoruz. Yüksek bir kule ve yanında daha alçak kuleler mi olacağı üzerinde konuşuyoruz. Çünkü yaşam için yüksek binalar sosyal yönü azaltıyor.”

Yeni projeler yolda

Projenin tasarımı için yabancı firmalarla da görüştüklerini ifade eden Eroğlu, “O bölgedeki ilk projemiz olacak. Çok pahalı bir fiyata alınmış bir arazi, kaliteli, simge proje geliştirmek önceliğimiz. Emlak GYO’nun onayının ardından 6-8 ay içerisinde başlayacağız” diye konuştu. Halkalı’daki İstanbul Lounge projesinin yanı sıra sırada bekleyen 3 projelerinin olduğunu söyleyen Nurettin Eroğlu, bu projeleri şöyle anlattı: “Gürpınar’da yatırım tutarı 80 milyon lira olan 300 dairelik proje yapıyoruz. Deniz manzaralı, blok villa türünde üst gelir grubuna hitap eden bir proje olacak. Ardından Merter’de Vakko’nun arazisindeki ticari rezidans projemizi satışa çıkaracağız. Bu projeyi sürpriz olarak saklıyoruz. Rezidanslar sürpriz değil ama ticari tarafı sürpriz. Yurtdışı bağlantılı bir proje. Projede 70’er metrelik kuleler olacak. Bu projenin toplam büyüklüğü 150 milyon lira olacak. Halkalı’da da 80 milyon liralık bir projeye daha başlayacağız.”

İstanbul Lounge’nin yüzde 10’unu sattı

GEÇTİĞİMİZ hafta lansmanı yapılan Halkalı’daki İstanbul Lounge projesi hakkında bilgi veren Nurettin Eroğlu, “Sosyal yönüyle çok yönlü çalışılmış bir proje. Satış ofisine gelenlerin sosyal tesisleri kullanması gibi imkanı var. Projenin satışları çok hızlı gidiyor. Şu ana kadar 70 adet daire satıldı. Bir haftada yüzde 10’unu satmış olduk. Ayrıca 200’e yakın da opsiyonlu satış var. Projenin tamamını 3-5 ayda bitiririz diye düşünüyoruz” diye konuştu.
Metrekaresi 1500 lira
Mimarisi, yeşil alanları ve sosyal imkânları ile dikkat çeken projede, büyüklükleri 56 - 204 metrekare arasında değişen 1+1’den 4+1’e kadar pek çok farklı daire alternatifi bulunuyor. Projede ayrıca sınırlı sayıda çok özel dubleks 4+1’ler ve kent villaları yer alıyor. Bu ay inşaatına başlanarak 24 ay sonunda teslim edilmesi hedeflenen proje, yatay süreklilik konseptiyle “gökyüzünün mavisini görme imkânı sağlıyor. 85 bin metrekarelik kapalı alanda toplam 757 adet dairenin yer aldığı projede daireler metrekaresi yaklaşık 1500 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. İstanbul Lounge’da 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 seçenekleri yer alıyor.
Çocuklar da düşünüldü
Projede; bisiklet ve yürüyüş parkurları, açık/kapalı yüzme havuzları, farklı yaş gruplarına yönelik özel oyun alanları, futbol ve basketbol sahaları ile tenis kortu yer alıyor. Dev satranç ve tırmanma halatları, korsan gemisi, su kaydırağı, mini-golf, kay-kay alanı, kapalı çocuk kulübü ile çocuklar da İstanbul Lounge’da düşünülmüş.

İnşaatta Colin’s’in tersine büyüyecek

COLIN’S ile dışarıda büyüyüp Türkiye’ye yöneldiklerini, inşaatta bunun tam tersini yapacaklarını aktaran Nurettin Eroğlu, “Türkiye’de yatırım yapıp, markalaşıp, yurtdışında da özellikle Körfez ülkelerinde, Doğu Bloku, Rusya gibi ülkelerde de müteahhitlikle iş geliştirerek orada da inşaat şirketimizi konumlandırmak istiyoruz. Ardından da kendi yatırımını yaptığımız projeleri düşünüyoruz. Mısır’da ve Fas’ta bir kaç tane proje üzerinde çalışıyoruz. Rusya’da krizle birlikte ofis ve alışveriş merkezi projemizi beklettik. Önce bu projeleri tamamlamayı, ardından da dünya bazında büyümeyi istiyoruz” diye konuştu. Eroğlu, şirketin 2009 yılında 100 milyon dolar cirosu olduğunu, 2010’da da 150 milyon dolar beklediklerini söyledi.

Eroğlu GYO kuruluyor

İNŞAAT sektörüne 3-5 milyar dolar yatırım yapılabileceğini kaydeden Nurettin Eroğlu, gayrimenkul yatırım ortaklığı kurmak için de çalışmalarının olduğunu ifade etti. Şu anda şirket kurma aşamasında olduklarını belirten Eroğlu, şunları söyledi: “Ortaklarla yürüttüğümüz projeleri değil, yüzde 100 Eroğlu Yapı’ya ait olan projeleri GYO’ya aktaracağız. Colins’in Türkiye genelindeki mülkiyeti bize ait olan bir kaç mağazasını da GYO’ya aktarabiliriz. Ancak konut projelerini koymayacağız. GYO kurulduktan sonra da 2011’in sonu gibi halka açılmayı planlıyoruz.”
Meltem Kara/Hürriyet


Geri Dön