27 / 04 / 2024

Eroğlu, Halkalı'da İstanbul Lounge'ı hayata geçiriyor!

Eroğlu, Halkalı'da İstanbul Lounge'ı hayata geçiriyor!

Colin's ve Loft markalarıyla tekstilde rüştünü ispatlayan Eroğlu Grubu, inşaatta da iddialı. Konutta marka yaratmak isteyen Eroğlu'nun ilk nitelikli yaşam projesi İstanbul Longue oldu



Proje Gezi-Yorum bu hafta tekstil sektöründe Loft ve Colin's markalarını bünyesinde bulunduran Eroğlu Grup şirketlerinden Eroğlu Yapı'nın yeni projesi İstanbul Longue'a konuk oldu. İstanbul'un toplu konut alanları arasında yer alan ancak son yıllarda temalı ve konsept projelerin birbiri ardına hayata geçirildiği, Halkalı'da satışına ve inşaatına başlanan İstanbul Longue'ın proje alanını ve örnek dairesini Eroğlu Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu ile birlikte gezdim. Projenin satış ofisinde buluştuğum Nurettin Bey, büyük çaplı ilk konut projesi için neden Halkalı'yı seçtiklerini anlattı. Halkalı'nın İstanbul'un merkezi lokasyonlarına yakın ancak kısa bir dönem öncesine kadar ulaşım sorunları olan bir bölge olduğunu, TOKİ'nin yol ve kavşak projeleriyle bölgenin ulaşım sorununun da çözüldüğünü anlatıyor. Halkalı'da arsaların büyük olmasının, nitelikli konsept projelerin yapılmasına imkan verdiğini dile getiren Nurettin Bey, bölgenin 67 bin dönümlük son büyük arazilerinden biri üzerine İstanbul Lounge'ı inşa ettiklerini söyledi. Mimar Bünyamin Derman imzalı projede doğadan esinlenilmiş. çevredeki projeler ve toplu konutların aksine İstanbul Lounge'da dikey bloklar yerine, yatay yapılaşma tercih edilmiş. Proje alanının çevresinde 4 ila 15 katlı yapılar yerleştirilirken, projenin orta alanında ise konutlar kat kat yükseliyor. Hemen hemen tüm konutlar Küçükçekme gölü manzarasına hakim.

Kullanışlı daire planları
Projede 1+1'den 4+1 dubleks'e kadar daire seçeneği bulunuyor. Gezdiğim daire brüt 146, net 102 metrekarelik 3+1 tipinde bir daire. Tüm dairelerde girişte standart şık bir portmanto yer alıyor. Dairenin salonu 36 metrekare, mutfak, 9.80 metrekare, iki adet çocuk odası ise 10'ar metrekare. Tüm pencereler yerden tavana kadar cam. Mutfaklarda ise balkon mevcut. 3+1 dairelerin tümünde, 2+1 dairelerin ise bir bölümünde ebeveyn yatak odalarında soyunma odası yer alıyor.

çocuklar bu projeye hayran kalır
Projede 3 bin 500 metrekare sosyal tesis alanı bulunuyor. Projede site yönetimini kendilerinin üstleneceğini belirterek, burada yaşayanların metrekare başına 1 ila 1.5 TL arasında aidat ödeyeceklerini kaydetti. çocukların da unutulmadığı projede, dev santranç, tırmanma halatları, korsan gemisi, su kaydırağı, mini golf, kay kay alanı, kapalı ve açık çocuk havuzlar yer alacak. Projedeki korsan gemisi, futbol, basketbol sahası şimdiden hazır bile.

Beğendim
İstanbul Longue, sıradan, yüksek bloklar yerine, yatay birbiriyle uyumlu, sıradışı bir mimariye sahip. Bu insanı tekdüzelikten kurtarıyor.
Yeşil alanların bolluğu ve sosyal imkanların çeşitliliği, şehir yaşamı içinde doğayla barışma fırsatı sunuyor.
Ortalama bin 500 lira metrekare satış fiyatı, bölgedeki diğer projelerle kıyaslandığında tüketici lehine büyük avantaj sağlıyor.
Tüm site ve sosyal tesislere engellilerin her türlü erişimi düşünülmüş.

Beğenmedim
Her ne kadar yapılan kavşak ve yol düzenlemeleriyle ulaşım kolaylaştırılmış olsa da, trafik sorunu nedeniyle zaman zaman kent merkezine ulaşım sıkıntılı olabilir.
Proje içinde yaşayanların ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik, küçük bir çarşı ya da çeşitli dükkanların yer aldığı bir alışveriş sokağı oluşturulabilirdi.
Sabah/Bülent YOLDAşž


Geri Dön