28 / 03 / 2024

Eroğlu Holding'ten 3.2 milyar liralık 5 proje!

Eroğlu Holding'ten 3.2 milyar liralık 5 proje!

Eroğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, "Önümüzdeki yıl 5 yeni proje geliştireceğiz. 2012'de yatırımlarımız 3.2 milyar liraya ulaşacak" dedi



Colins ve Loft'un sahibi Eroğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, "Önümüzdeki yıl 5 yeni proje geliştireceğiz ve 2012'de yatırımlarımız 3.2 milyar liraya ulaşacak" dedi. Eroğlu, İstanbul Lounge, İstanbul Lounge 2, Kağıthane, Florya, Gürpınar Yenimoda Evleri ve Antalya projelerini önümüzdeki yıl teslim edeceklerini bildirdi. Platform Merter ile karma kullanımlı ilk projelerini hayata geçirmeye başladıklarını ifade eden Eroğlu, şunları kaydetti: "Burada tekstilci kimliğimle yıllar önce kurduğum bir hayali inşaatçı kimliğimle gerçekleştirmenin gururunu yaşıyorum. Platform Merter'de yer alan Fashion Park; tekstil sektörünün, dünyaya çok daha hızlı entegre olabileceği, iş hacmini genişletebileceği ve ihracatı artırabileceği yeni ve modern yüzü, yeni dünya markalarını oluşturmada önemli bir üssü olacak. İçinde defile yerleri, show roomları barındıran Merter'deki projemizi Türk markalarının kalkabileceği uçak pisti olarak görüyorum. Türkiye'nin 10 dünya markası çıkarma hedefinde 5 markanın buradan çıkacağına inanıyorum." Yakın dönemde Maslak'ın arka bahçesi niteliğindeki Kağıthane'de ofisler ve büyük bir yapı marketten oluşan Ofishane isimli projelerinin ruhsatını aldıklarını ve inşaat çalışmalarını başlattıklarını belirten Eroğlu, proje kapsamında yer alacak yapı market için Bauhaus ile "el sıkıştıklarını" ifade etti. Bu yıl 2 milyar lira değerinde yatırım yaptıklarını söyleyen Eroğlu, Seyrantepe ve Kıraç'taki lojistik park projelerinin lansmanını yılbaşına kadar yapacaklarını belirtti.

Rotayı Kazan'a kaydırdık

Rusya'daki projelerine ruhbat alamadıklarını bu nedenle yasal prosedür netleşene kadar rotayı Kazan'a kaydırdıklarını anlatan Eroğlu, "Rusya'da müteahhitlik işlerini araştırıyoruz. Fas'ta firmamız var. Mısır'da çok inançlıyız. Mısır'da tekstilde çalışan sayımız 5 bin. Mısır'daki istihdamımız 11 bine ulaşacak. Libya'dan da çok ümitliyiz" diye konuştu.

Ofishane 2012'de teslim olacak

Eroğlu Yapı Genel Müdürü Feyyaz Karabekiroğlu da 120 milyon lira yatırım bedeli ile hayata geçirilen Ofishane'yi 2012 yılının ikinci yarısında teslim etmeyi planladıklarını belirtti. Karabekiroğlu ilgilendikleri ülkeler arasında Katar'ın da olduğunu söyledi.
Sabah


Geri Dön