19 / 04 / 2024

Eroğlu ve Koton, yurtdışında mağazalaşacak!

Eroğlu ve Koton, yurtdışında mağazalaşacak!

Eroğlu ve Koton firmaları 2010'u yurtdışına açılma yılı ilan etti



Avrupa'yı ortak yayılma alanı olarak belirleyen firmalardan Koton; Doğu Avrupa'ya, Eroğlu Batı Avrupa'ya yayılma arifesinde.

EROĞLU MARKAYA YATIRIM YAPACAK İKİ YILDA 180 MAĞAZA AÇACAK
Colin's ve Loft markalarının yaratıcısı Eroğlu Holding'in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şahin Eroğlu, 2010'da tamamen markalara yatırım yapacaklarını söyledi. Yurtiçi ve yurtdışında 180 Colin's mağazası açmayı planladıklarını belirten Eroğlu, "Bunların büyük bir bölümü yurtdışında olacak" dedi. Colin's yanında arka planda kalan Loft markasına da yatırım yapacaklarını vurgulayan Eroğlu, yurtiçinde 40 tane Loft mağazası açacaklarını ve markanın ilk önce yurtiçindeki bilinirliğini artıracaklarını söyledi. İtalya'da açacakları mağaza dışında mutlaka Milano Moda Haftası'na da girmeyi hedeflediklerini dile getiren Eroğlu, "Fashion TV ile görüşme halindeyiz. 2010 Kış koleksiyonumuz için bir ünlü ile reklam anlaşması yapmak istiyoruz. İtalya'ya 12 mağaza açacağız" dedi.

OSMANLI İMPARATORLUĞU SINIRLARINA KOTON MARKASINI TAŞIYACAK
Koton'un Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Yılmaz geçen yıl 15 mağaza açtıklarını bu yıl da özellikle Türk nüfusun yoğun olarak yaşadığı ülkelerde mağaza açacaklarını söyledi. "Osmanlı İmparatorluğu'nun sınırlarına mağaza açıyoruz. Doğu Avrupa'yı önemsiyoruz" diyen Yılmaz, bu yıl mayıs ayına kadar Libya, Lübnan, Bulgaristan, Slovakya ve Ürdün'e gireceklerini söyledi. Bu arada Koton'un sahipleri Yılmaz Yılmaz ve Gülden Yılmaz bir yandan markalarına yatırım yaparken bir yandan da dernekler içinde aktif görevler üstlenmeye başladılar. Birleşmiş Markalar Derneği'nin yeni başkanlığına getirilen Yılmaz Yılmaz ile Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği'nin başkan yardımcılığına seçilen eşi Gülden Yılmaz bazı projelerde eş zamanlı ve işbirliği içinde çalışıp marka yaratmak ve o markaları yurtdışına yaymak için çalışacaklar.
Pınar Çelik / Sabah

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

Colin's Milano Dome meydanına iniyor
Eroğlu Grubu'na ait markalardan Colin's, İtalya'da bulunan Milano Dome Meydanı'ndaki mağazanın açılışı için gün sayıyor. 400 metrekarelik mağazayı Nisan ayında mağazayı açacaklarını dile getiren Eroğlu Holding Yönetim Kurulu üyesi Şahin Eroğlu Colin'si yurtdışı operasyonlarda kullanacaklarını ve 12'si İtalya'da olmak üzere yurtdışında 140 mağaza açmayı hedeflediklerini ifade etti.  Markanın koleksiyonları için İtalyan bir tasarım ekibiyle çalıştıklarını belirten Eroğlu, yeni sezonda iç ve dış tanıtımlar içi ünlü bir yüzü kullanacaklarını anlattı. Fashion TV ile anlaşma yapmak üzere olduklarını dile getiren Eroğlu, Colin's markasıyla Milano Moda haftasına da katılacaklarını söyledi.

İçeriye Loft 
Colins'in yanı sıra sahip oldukları Loft markasını ayrı konumlamaya karar verdiklerini anlatan Eroğlu, 'Bu yıl 40 Loft mağazası açacağız. Loft'u yurtiçinde yerleştirmeden dışarıya  açmayı düşünmüyoruz' dedi. Loft ile A grubunu hedefleyen marka  Colin'sle geniş kitlelere ulaşmayı istiyor.
Milliyet


Geri Dön