26 / 04 / 2024

Eroğlu'nun projeleri tamamlandığında 2.6 milyon metrekareye ulaşacak!

Eroğlu'nun projeleri tamamlandığında 2.6 milyon metrekareye ulaşacak!

2015'i hedeflerinin üzerine çıkarak tamamladıklarını kaydeden Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, inşaattaki tüm projeler tamamlandığında toplamda 2.6 milyon metrekare büyüklüğe ulaşacaklarını belirtti.



2015'i hedeflerinin üzerine çıkarak tamamladıklarını kaydeden Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, inşaattaki tüm projeler tamamlandığında toplamda 2.6 milyon metrekare büyüklüğe ulaşacaklarını belirtti. 


Eroğlu, 2016'da yatırımlara devam edeceklerini kaydetti Türkiye ve dünya ekonomisine etki eden belirsizliklere rağmen, 2015'te yatırımlara devam ettiklerini belirten Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, "Doğru öngörülerde bulunarak sağlam adımlar attık. Verimli bir yıl geçirdik" dedi. Holdinge bağlı Eroğlu Gayrimenkul'ün 2015'i hedeflerinin üzerine çıkarak tamamladığını kaydeden Eroğlu, 2016 ve sonrasında da benzer ivmenin devam etmesi için yeni yatırımlara hız vereceklerine dikkat çekti. Seyrantepe'deki Skyland İstanbul ile kente farklı bir bakış açısı getirdiklerini ifade eden Eroğlu, otel, rezidans, ofis ve AVM'ye yer verilen projenin 3 kuleden oluştuğunu hatırlattı. Bursa'da Harmony Towers ve Edirne'de Erasta Alışveriş Merkezi (AVM) projelerinin de bulunduğunu belirten Eroğlu, "Harmony Towers kentin yeni ikonu. İnşaatı 2015'te başlayan Erasta AVM'nin de 2016'da tamamlanması hedefleniyor. Bu projelerin toplam alanı 600 bin metrekare. Tüm projelerimiz tamamlanınca ulaştığımız toplam inşaat alanı 2.6 milyon metrekareye yükselecek" dedi. 



12 bin kişilik proje Skyland İstanbul, havaalanları, metro istasyonu, köprü ve ana yollara yakınlığıyla yaklaşık 12 bin kişiyi buluşturan bir merkez olacak. 


KONFEKSİYON % 20 BÜYÜME YAKALADI 


2015'in ilk aylarında Hollandalı giyim markası Mexx'i satın aldıklarını hatırlatan Eroğlu, Loft ve Colin's ile sürdürdükleri faaliyetleri büyüteceklerini kaydetti. Holding olarak her yıla yüzde 20 büyüme hedefiyle başladıklarını, yatırıma devam edeceklerini kaydeden Eroğlu, şöyle konuştu: "Eroğlu Giyim; Çorlu, Aksaray ve Mısır ismaliye fabrikalarıyla yıllık üretimi 15 milyon adede çıkardı.

 

Mısır Dimyat'taki diğer fabrikamızın ikinci fazında 100 milyon dolar yatırıma hazırlanıyoruz. Aksaray'daki fabrikaya da 20 milyon dolar yatırdık. Konfeksiyon tarafında yüzde 20'lik bir büyüme sağladık. 


'KLİŞELERİ DEĞİŞTİRİRİZ' 

Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden inşaatın ülkenin büyümesine katkıda bulunacağına işaret eden Eroğlu, şu değerlendirmeyi yaptı: "Kentsel dönüşüm, yeni uydu kentlerin hayata geçmesi, Türkiye ulaşım ağında planlanan projelerin 5-10 yıllık süreçte gerçekleşecek olması, gelişime önemli katkılar yapacak. Biz de tekstil sektöründen gelen marka yaratma deneyimimiz ve estetik anlayışımızla sektörün klişelerini değiştirmek için gerekli birikime sahibiz ve bu anlayışımızı her projemize yansıtıyoruz. Sürdürülebilir yaşam alanları oluşturuyoruz." 


Habertürk


Geri Dön