29 / 03 / 2024

Erol Aksoy'a ikinci haciz şoku!

Erol Aksoy'a ikinci haciz şoku!

Batık İktisat Bankası'nın sahibi Erol Aksoy'un oturduğu evi açık artırmayla satan TMSF, ihaleyi kazanan kişinin Erol Aksoy adına hareket ettiğini belirleyince 2 daireyi 2. kez haczetti.



Evlerin danışıklı olarak Galip Çınar adlı kişi tarafından satın alındığı, Aksoy'un eşi İnci Aksoy'un bir banka şubesindeki gizli kasası sayesinde ortaya çıktı. Kasanın içindeki mücevherat ile yabancı paralar ve 2 daire haciz yoluyla TMSF'nin oldu. Erol Aksoy, daha önce de ortağı olduğu bir kişiye cipini satın aldırmış, TMSF bunu tespit edince araca tekrar el konulmuş ve ikinci kez satılmıştı.

İstanbul Boğazı'ndaki Tahsin Bey Yalısı, TMSF tarafından satıldıktan sonra Erol Aksoy, Sarıyer'de kendine ait 3 katlı bir apartmana taşındı. Fon, 11 Kasım 2004 tarihinde borçlarını tahsil amacıyla haczettiği bu apartmanın dairelerini açık artırma yoluyla tek tek sattı. Tarabya semtinde 804 metrekarelik bir arsa üzerine oturan bu dairelerden 1 No'lu meskeni 410 bin liraya ve 4 No'lu dubleksi de 736 bin TL'ye Galip Çınar isimli kişi satın aldı. İhaleden sonra mülkiyeti Galip Çınar'a geçen dairelerde Erol Aksoy o günden beri "kiracı" olarak gözüküyordu. Erol Aksoy Grubu'nun imzaladığı protokole uymaması üzerine Fon'un yaptığı mal varlığı araştırmasına Garanti Bankası'nca verilen cevapta, İnci Aksoy'un Nişantaşı şubesinde kiralık kasasının bulunduğu, ancak muhteviyatının bilinmediği belirtildi. Bunun üzerine Fon, 2008 yılının son günlerinde Garanti Bankası Nişantaşı şubesine kiralık kasa içindekileri haczetti. Kasadan 87 kalem muhtelif mücevher, 4 bin Euro, 31 bin dolar ile TMSF ihalesinde oturduğu evi bir adamına satın aldırdığına dair belgeler çıktı. Mülkiyeti Erol Aksoy'a ait iken Fon tarafından Galip Çınar'a satışına ilişkin bilgileri verilen 1 ve 4 No'lu taşınmazlarla ilgili Fon ihale tutanağı fotokopisi ile ihale bedelinin ödenme dekontu da kasadan çıktı. Taşınmazların ihaledeki satış bedeli ile aynı tutarlarda olan ve borçlusunun Galip Çınar olduğu iki senet de İnci Aksoy'un kasasında bulundu. Kiralık kasadan çıkan 2 senedin, ihale bedelleri ile birebir aynı olması, Galip Çınar'ın bu senetlere istinaden ihale bedeli kadar borçlu hale gelmesi, bu senetler ile 2 adet gayrimenkule ilişkin ihale tutanağı ve ödeme dekontlarının da Aksoy ailesine ait kasadan çıkmış olması hususları göz önünde bulundurularak Galip Çınar'ın aldığı daireler yeniden TMSF'ye geçti. Kasadan çıkan mücevherlerin değeri 145 bin YTL olarak tespit edildi.

Zaman

Geri Dön