28 / 03 / 2024

Erol Altan: Önümüzdeki dönemlerde konut satışlarında artış yaşanacak!

Erol Altan: Önümüzdeki dönemlerde konut satışlarında artış yaşanacak!

Baharın da gelmesiyle sektörde hareketliliğin gözlemleneceğini belirten Yeşildağ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erol Altan yaptığı açıklamada, önümüzdeki dönemler için konut satışlarında artış yaşanacağını ifade etti.




Kış aylarının sona ermesi ve seçim döneminin de bitmesiyle birlikte inşaat sektöründe olumlu yönde gelişme ve satışlarda yüksek oranda artış bekleniyor. 


Kağıthane bölgesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarım yürüten Yeşildağ İnşaat Yönetim Kurulu Erol Altan, yerel seçimlerin bitmesinin ardından dolar ve Euro'nun düşmesi ve borsanın yükselmesiyle inşaat sektöründe canlılığının gerçekleştiğini belirterek, ev almak isteyenler için doğru zaman olduğunu şu sözleriyle belirtiyor. "17 Aralık'tan itibaren ülkemiz çalkantılı bir sürece girdi. Beraberinde başlayan seçim telaşıysa bu durumu tetikledi. Seçimler sürecinde yaşanan belirsizlik, yatırımcıyı beklemeye itti. Ancak seçim döneminin sona ermesi ve netlik kazanmasının ardından yatırımcı harekete geçti. Bu sezonun diğer yıllara kıyasla çok daha iyi geçeceğini öngörüyoruz." 


 2013 yılının son çeyreğinden başlayarak ülke ekonomisini yakından etkileyen süreç özellikle faiz ve döviz kurlarındaki hareketlilik yatırımcının önünü keserken, inşaat sektöründeki maliyetleri de yakından etkiledi. Faiz oranlarının yüzde l'lere kadar düşerek yatırımcıyı bir ay içinde harekete geçireceğini öngören Yeşildağ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erol Altan konuyla ilgili maliyetlerde yaşanan fiyat belirsizliğinin de kalite standartlarında farklılık yarattığını şu sözleriyle ifade etti. "Döviz kurlarında yaşanan dalgalanma konuta olan talebi etkilemesinin yanı sıra inşaat maliyetlerini de yakından etkiledi. Yaşanan maliyet artışı bazı firmaları kalitesiz ürünleri kullanmaya yöneltti. 

Ancak yatırımcı kaliteden yana. Dolayısıyla özellikle seçim sürecini bekleyen yatırımcı, yatırımı asıl bedeliyle alacaktır. Konut almak ne yatırım bazında ne de kullanım dolayısıyla kolay karar verilebilecek bir süreç değildir. Yatırımcı araştırıp belirli süzgeçlerden geçirerek kaliteye ve uygun olana yaünm yapar." Seçim sürecinin ardından konut sektörüne ilişkin değerlendirme yapan Erol Altan bu yıldan ve konut satışlarından oldukça umutlu.



Hürses




Geri Dön