26 / 04 / 2024

Erol Kaya: Çöp depolama ve bertaraf tesisi her an patlayabilir!

Erol Kaya: Çöp depolama ve bertaraf tesisi her an patlayabilir!

Karrşıyaka Yamanlar'a yapılması planlanan çöp depolama ve bertaraf tesisi ile ilgili tartışma tüm hızıyla devam ediyor. TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya, 1994'te İstanbul'da yaşanan çöp patlamasını hatırlattı.




İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Karşıyaka Yamanlar'a yapmayı planladığı çöp depolama ve bertaraf tesisi ile ilgili tartışma tüm hızıyla devam ediyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti  İzmir  Koordinatör Milletvekili, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya, 1994'te İstanbul'da yaşanan çöp patlamasını hatırlattı. 


Ortak akıl çağrısı

Kaya, "O dönemde de çöpler açık bir alana depolanıyordu. Sonunda istenmeyen o olay oldu. İzmir İstanbul'un 20 yıl önce yaşadığı bu soruna hala bir çözüm bulamadı. Harmandalı'da vahşi depolama devam ediyor. Ömrünü tamamlamış bir yapı var. Ortaya çıkan gazla ilgili bir değerlendirme yapılmıyor. Çöpler ilkel bir şekilde toplanmaya devam ediyor. 21. yüzyılda İzmir'in hala çöp sorununu tartışıyor olması da oldukça ilginç. Harmandalı her an patlayabilir" dedi. 

Kaya, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, ilçe belediyeleri, sivil toplum kuruluşları ile bir an önce bir araya gelmesi gerektiğini belirterek, "Bu sorun ortak akılla çözülmeli. 'Ben yaptım, oldu' mantığı güdülmemeli. Harmandalı'daki vatandaşların artık isyan noktasında olduklarını biliyorum. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, alternatifleri ortaya koyarak ortak akılla bu sorunu bitirmeli" dedi. ONUR ÇAKIR 

Kürüm: Başkan'ın arkasında olmalıyız


Karabağlar Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Sıtkı Kürüm'den partilisi Başkan Aziz Kocaoğlu'na çöp konusunda destek geldi. 


'Dünyada örnekleri var'

Kürüm, "Dünyada bunun birçok örneği var. 2 yıl önce bir heyetle Almanya'ya gittik. Oradaki modern çöp tesisini gezdik. Hiçbir kötü görüntü, koku ya da başka bir şey yok. Yapılan ölçümlerde de tesisin bulunduğu şehrin en temiz bölge olduğu ortaya çıktı. Çöp tesisi sayesinde şehrin yüzde 25 elektriği sağlanıyor. Böyle bir tesisin kent merkezinde bir yere yapılacağını gördük. Başkan Kocaoğlu bu konuda birileri tarafından yıpratılmaya çalışılıyor. Bu projeye karşı çıkanlar Almanya'ya gitsin. Tesisi görsün. Ondan sonra açıklama yapsın. Biz gittik ve gerekli incelemeleri yaptık. Bir sıkıntı yok. Bu konuda parti olarak başkanımızın arkasında olmalıyız" dedi. 

Başkan Kürüm, bir dönem daha göreve devam etmek istediğini belirterek, "Adaylık çalışması yapmıyorum. Hiç kimseye bir şey söyleme hakkımız yok. Kamuoyu yoklamasında kim çıkarsa o aday olacak. Ben yarım kalmış projeleri tamamlamak istiyorum. Partim beni aday göstermezse kimseye küsmem. Ancak şunu söylemek isterim ki halkımız kendine yapılan hizmetleri unutmaz. Anketten açık ara birinci çıkarım. Eğer eğilim yoklaması yapılırsa da oradan birinci çıkacağıma eminim" diye konuştu.



Yeni Asır




Geri Dön