25 / 04 / 2024

Erol Kayaoğlu: Kentsel dönüşüm 200 yan sektörüde etkiliyor!

Erol Kayaoğlu: Kentsel dönüşüm 200 yan sektörüde etkiliyor!

Kentsel dönüşüm kapsamında yenilenen binalar, yalnızca inşaatı değil 200 yan sektörü de harekete geçiriyor. Bunlardan birisi de ısıtma-soğutma sektörü. Hem doğalgaza geçen yeni şehirlerin kentsel dönüşümün hareketi yaşanıyor.



Pazarın yıllık 1 milyon adet olduğu kombi pazarında, hem doğalgaza geçen yeni şehirlerin ve ilçelerin hem de kentsel dönüşümün hareketi yaşanıyor. Vaillant Türkiye Satış ve Pazarlama Direktörü Erol Kayaoğlu, toplam pazarın son yıllarda büyümediğini belirterek, şunları söyledi: "Yılda 900 bin-1 milyon adetlik pazar hacmine sahibiz. Kentsel dönüşümle birlikte büyük ölçekli projelerde artık bireysel kombüer değil büyük kazanlar kullanılıyor. Bu pazarı büyütmemeye başladı. Ancak bireysel dönüşümün yapıldığı, bina bazlı dönüşüm sayesinde yeni ürünler tercih ediliyor. Dönüşüm projelerinde özellikle de tasarruflu yeni nesil ürünler ilgi görüyor. Site yönetimiyle görüştüğümüzde tasarrufun, emniyetin ve servisin ön planda olduğu tercihler yapılıyor. Ancak görüşmelerimiz mütehitlerle olursa fiyat ve ucuzluk ön plana çıkıyor!" Yüzde 35 pazar payı var Pazarın doğalg'aza kavuşan yeni iller sayesinde büyüdüğünü ifade eden Kayaoğlu, "Şu anda Türkiye'de 63 şehirde doğalgaz var. Hem yeni şehirlere hem de yeni ilçelere doğalgaz gitmeye başladı. Böylece toplam pastada büyüme söz konusu oluyor. Pazarın bu yıl yüzde 3 ile 5 arasında büyümesini hedefliyoruz" dedi. Kayaoğlu, pazarda 15 kombi üreticisinin olduğunu, Vaillant, Demirdöküm ve Protherm markalarıyla toplam yüzde 35 paya sahip olduklarını ifade etti. 


Vaillant, enerji danışmanlığı projesine başladı 

Vaillant Türkiye, değişen enerji verimliliği yasaları doğrultusunda, tüketicilere daha iyi hizmet vermek amacıyla bu yıl itibari ile 'enerji danışmanlığı' konseptinin pilot çalışmalarına başladı. Türkiye'de yapılan bu ilk uygulamayla Vaillant, 2017 yılına kadar bu konsept için özel olarak hazırlanan bayilerinin tamamını sisteme geçirecek. Enerji bayiliği konseptine ilk olarak Avcılar ve Ümraniye'de başladıklarını belirten Erol Kayaoğlu, tüketicinin tüm enerji modellemesi ihtiyacını tek bir noktadan çözeceğini söyledi. 


Dünya 


Geri Dön