08 / 05 / 2024

Erol Türkün annesi ve babası adına okul yaptırdı

Erol Türkün annesi ve babası adına okul yaptırdı

Türkün Holding İcra Kurulu Başkanı Erol Türkün"ün yaptıracağı okul için Heykel Tarihi Valilik Binası"nda düzenlenen protokol töreni, Vali şžahabettin Harput ile İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar'ın katılımıyla gerçekleşti.



 BURSALI iş adamı Erol Türkün, babası ve annesi adına yaklaşık 3 milyon liraya yaptıracağı okulların protokol töreninde eğitimin önemine değinerek, 2023 yılında Türkiye"nin 500 milyar dolar ihracat ve ülke olarak ilk 10 ekonomi içinde var olma hedefinin bulunduğunu söyledi. Türkün, œTürkiye'nin son yıllardaki yükselişi devam ediyor. En büyük eksiğimiz eğitim. 2023 hedefine eğitim ile ulaşırız dedi.Türkün Holding İcra Kurulu Başkanı Erol Türkün"ün yaptıracağı okul için Heykel Tarihi Valilik Binası"nda düzenlenen protokol töreni, Vali şžahabettin Harput ile İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar'ın katılımıyla gerçekleşti. Erol Türkün"ün eşi Tülin, annesi Mualla Türkün ile kayınvalidesi Feriha Uyar"ın da hazır bulunduğunu törende konuşan Vali Harput, yapılan protokol ile eğitim ve öğretimde ölümsüzler kervanına yeni bir halka daha ekleneceğini söyledi. Talep olmadan gönülden böyle bir projenin gerçekleştiğini ifade eden Harput, bu yatırımın trilyonlar kazanmaktan çok daha büyük bir mutluluk olduğunu kaydetti. Vali şžahabettin Harput, Erol Türkün"ün bu projesinde annesi ve kayınvalidesinin de çok büyük katkısının bulunduğunu belirtti.
İlköğretim ve anaokulunun yapımı ile hayata geçirilecek projenin bir ilk olacağına dikkat çeken Vali Harput, proje kapsamında 24 derslikli ilköğretim okulu ile 6 derslikli anaokulunun yapılacağını kaydetti. Okulların yaklaşık 3 milyon liraya mal olacağını belirten Harput, nitelikli insanların yetişmesi için çok önemli bir yatırımın hayata geçeceğini söyledi. Bu proje ile yıl içerisinde 17"nci protokolün imzalanacağını belirten Vali şžahabettin Harput, hayırseverler tarafından 2010 yılında 43 milyon 500 bin liralık güzel bir tablonun ortaya konduğunu sözlerine ekledi.Konuşmasında eğitimin önemine değinen Türkün Holding İcra Kurulu Başkanı Erol Türkün ise eğitimin evde anne ile başladığını ifade ederek, doğru eğitilen çocukların başarılı olduğuna dikkat çekti. Türkiye"nin son yıllarda yükselişini sürdürdüğünü belirten Türkün, œEn büyük eksiğimiz eğitim. Türk insanı özverili, teşebbüs aşkı var. Bu özellikleri başka milletlerde göremedim ama diğerlerinin bizden farkı eğitimlerini çok iyi yapıyorlar. 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat ile ilk 10 ekonomi içine girme hedefimiz bulunuyor. Bu hedef ütopik değil. İyi eğitim ile hedefimizi gerçekleştiririz dedi.
Konuşmaların ardından Bursa"nın merkez Nilüfer İlçesi Nilüfer Hatun Caddesi üzerinde yapılacak okulların protokolü imzalandı. Erol Türkün"ün rahmetli babası Sadettin Türkün ve annesi Mualla Türkün adına yapılacak okullar, 5 bin 500 metrekare alan üzerine 2 katlı olarak inşa edilecek. Gelecek yılın şubat ayında inşaatına başlanacak proje, 2012 eğitim ve öğretim yılına yetiştirilmesi hedefleniyor.

A.A


Geri Dön