25 / 04 / 2024

Ersa Mobilya'dan Erbil ve Süleymaniye'ye mağaza!

Ersa Mobilya'dan Erbil ve Süleymaniye'ye mağaza!

Ersa Mobilya'nın, 1958 yılından bu yana ofis mobilyası sektöründe faaliyetlerine devam ettiğini anlatan Yalçın Ata, 2008 yılından bu yana da Irak'a mobilya ihracatını sürdürdüğünü belirtti.



Ersa Mobilya'nın, 1958 yılından bu yana ofis mobilyası sektöründe faaliyetlerine devam ettiğini anlatan Yalçın Ata, 2008 yılından bu yana da Irak'a mobilya ihracatını sürdürdüğünü belirtti. Ata, "Türkiye'ye oldukça uzak ülkelere ihracat yaparken, yanı başımızdaki komşu ülkeleri ihmal edemezdik. Bu kapsamda Türkiye'nin en fazla ihracat yaptığı ülkelerden komşu Irak ile aramızdaki mesafeleri yakınlaştırmak adına bu ülkeye de ihracata başladık" dedi "İhracatçı firmalar, ürünleriyle Türkiye'yi temsil ediyor" Irak halkının Türkiye'yi seven ve Türk ürünlerini sık kullanan bir toplum olduğunu dile getiren Yalçın Ata, "Pazara girmeyi düşünen yeni firmaların öncelikle ülkeyi iyi incelemelerini, hatta Irak kamu kuruluşlarının açtığı ihaleleri takip etmelerini öneriyorum. Sadece Irak değil, hangi ülke olursa firmanın ürün kalitesiyle Türkiye'yi de temsil ettiği unutulmamalı. Kalite ve satış sonrası müşteri memnuniyetine büyük önem verilmeli. Irak'a yatırım yapacak girişimcilerin, kısa vadede kâr hedefiyle o ülkede imaj zedelenmesine neden olmaması gerekir" diye konuştu. 


Bugün Irak'ın özel bir durum içinde bulunduğuna değinen Yalçın Ata, şöyle devam etti: "Yaşanan olumsuz olaylar sonrası toparlanmak isteyen Irak için Türk ürünleri oldukça önemli. Oldukça bakir bir pazar konumundaki Irak'ta her türlü ürüne ihtiyaç var. Yalnızca inşaat firmaları değil, tarım ve gıdadan, hazır giyime, mobilyadan elektrik ve elektronik ürünlerine kadar farklı sektörleri bekleyen ülkedeki potansiyelin doğru değerlendirilmesi gerekiyor. Ticaretin önemli kurallarından birisi de bürokrasinin mümkün olduğunca azaltılması. 


Irak ile Türkiye arasında yeni sınır kapılarının açılması, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin ilerleyişine önemli katkı sağlayacak." Furnexpo Fuarı na katılacak Irak'taki pazar paylarını artırmak için geçen yıl bölgedeki olaylar sebebi ile ertelenen Furnexpo Fuarı'na bu yıl katılmayı planladıklarını belirten Yalçın Ata, "Ofis dışında birçok sabit ve hareketli kontrat bazlı projeye de imza attık. Pazardaki yerimiz bu yönde de artan bir ivme ile büyüyor. Bölgede hâlihazırda proje ofisi olarak bayimiz ile satışlarımız devam etmekte olup, marka ve firma bilinirlik strateji çalışmalarımız doğrultusunda öncelikli olarak Erbü ve sonrasında Süleymaniye'de showroom açılışı planlıyoruz" dedi. 


Türkiye'nin Irak pazarındaki payını genişletmesine yönelik değerlendirmelerini paylaşan Ata, şunları kaydetti: "Irak pazarı için yapılabilecek en büyük hata, buranın kolay bir pazar olarak görülmesi olur. Dünyada mal ve hizmet üreten birçok ülke var. Bu ülkelerin en başta gelen hedef pazarı, Irak gibi üretim yapmayan ülkeler. Türk yatırımcısının dünya gerçeklerini bilerek buna göre konum alması gerekiyor. Irak için güven, itimat, kalite ve estetik üzerinden kurulacak ihracat bağlantısı ancak uzun ömürlü ve kalıcı olur. Bu sağlandıktan sonra pazar payının genişletilmesine yönelik çalışmalar yapılabilir. Ortak tarihimiz açısından Irak halkının ilk tercihi Türk ürünleri oluyor. Bu bir avantaj. Buna ilave olarak bizim de kalitemizi geliştirerek ilerlememiz gerekiyor." 


Ofis mobilyası sektöründe faaliyet gösteren Ersa Mobilya, Avrupa, Asya ve Afrika ülkeleri başta olmak üzere ABD ve Rusya'ya ihracat yapıyor. Yaklaşık yedi yıldır Irak'a mobilya ihraç ettiklerini bildiren Ersa Mobilya Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Ata, ihracatın yanı sıra Erbil ve Süleymaniye'de mağaza açmayı planladıklarını söyledi. Marka ve firma bilinirlik strateji çalışmaları doğrultusunda bu kararı aldıklarını belirten Ata, önce Erbil ve daha sonra Süleymaniye'de showroom açılışı planladıklarını dile getirdi. Irak'ta birçok firma ile iş yaptıklarını kaydeden Ata, uluslararası piyasada tanınan bir petrol firmasına ofis ve şantiye mobilyaları konusunda süreklilik temelli bir tedariklerinin bulunduğunu iletti. 


Dünya ek


Geri Dön