25 / 04 / 2024

Ersin Özince: İstanbul finans merkezi yeni çıpa olur

Ersin Özince: İstanbul finans merkezi yeni çıpa olur

İŞ BANKASI Genel Müdürü Ersin Özince, İstanbul Finans Merkezi Projesi hayata geçirilebilirse, IMF ve AB ile olan ilişkilere emsal, çok güçlü yeni bir çıpa teşkil edebileceğini söyledi



Özince, "İstanbul finans merkezi fikrinin, Türkiye'nin yakın çevresindeki 2 milyar nüfusa yakın coğrafyanın tamamına hizmet edeceği kanaatim var. Bu coğrafyadaki bankacılık faaliyetlerini insan sermayesi açısından T.C vatandaşlarını yönlendireceğini, domine edeceğini düşünüyorum'' dedi.
Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Özince: İstanbul Finans Merkezi fikri 2 milyar nüfusa hizmet edecek

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, toz duman ortadan kalktığında dünyada birçok şeyin dengesinin, sıralamasının değişmiş olacağını belirterek, `'Biz ülkemizin, ekonomimizin rekabet gücünü mutlaka bu paradigma değişikliği tamamen oturduktan sonra bize yakışır, ihtiyaçlarımıza cevap verebilir bir konuma yönlendirmek durumundayız'' dedi. Türkiye'nin potansiyelinin halen önemli bir şekilde yerinde durduğunu söyleyen Özince, Türkiye'nin yakın coğrafyasındaki 2 milyar civarındaki insan topluluğunun, Türkiye gibi bir müteşebbis gücünün önderliğine halen ihtiyaç duyduğunu vurguladı. İstanbul finans merkezi projesinin hayata geçmesiyle ilgili çok önemli adım atıldığının belirten Özince, şunları söyledi: "İstanbul finans merkezi fikrinin, bahsettiğim 2 milyar nüfusa yakın coğrafyanın tamamına hizmet edeceği kanaatim var. Bu coğrafyadaki bankacılık faaliyetlerini önümüzdeki dönemde çok ciddi açıdan, insan sermayesi açısından Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını yönlendireceğini, domine edeceğini düşünüyorum."
Star


Geri Dön