26 / 04 / 2024

Ertuğrul Günay: AKM'de onarım projesi uygulayacağız

Ertuğrul Günay: AKM'de onarım projesi uygulayacağız

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, restorasyonu ilgili büyük tartışmaların çıktığı AKM konusunda açıklamalar yaptı



Türkiye'nin devlet eliyle kurulan ilk kütüphanesi olan Beyazıt Devlet Kütüphanesi'nin 125. kuruluş yıl dönümü törenlerine katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, restorasyonu ilgili büyük tartışmaların çıktığı Atatürk Kültür Merkezi (AKM) konusunda açıklamalar yaptı.

'BİRÇOK ŞEY YIKILMALI

Tören öncesi habercilerin sorularını  yanıtlayan Günay, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKM'nin yıkılıp
yeniden yapılmasını istediğini ifade etti. "AKM ile ilgili son durum nedir?" şeklindeki soru üzerine, kendisinin de birçok şeyin yıkılıp yeniden yapılmasından yana olduğunu söyledi. Günay, "Ama her şeyi o kadar çabucak yıkıp yeniden yapamıyoruz" dedi.

"Ne yazık ki talihsiz bir yargı süreci oldu. Yargı süreci neticesinde proje durdu. AKM'de onarım projesi uygulayacağız. Gelecek yıl içinde tekrar girmeye çalışacağız. Ama ben de çevresinde araziyle birlikte yeni ve daha görkemli bir AKM yapılmasının  İstanbul'a daha çok yakışacağını düşünüyorum. Ama bu tartışmanın şu anda getireceği pratik bir yarar yok" diye konuştu. "AKM'nin önümüzdeki yıllarda yıkılıp yeniden yapılması gündeme gelir mi?" sorusu üzerine ise Ertuğrul Günay, şu anda öyle bir tartışmanın olmadığını söyledi.

ONARILACAK

Kültür  Bakanlığı, Cumhuriyet tarihinin simge yapılarından AKM'nin yıkılıp yeniden yapılması için bir proje hazırlamış, ancak büyük tepki çeken proje mahkeme kararıyla durdurulmuştu. Bunun üzerine, binada onarım yapılarak mekânın elektromekanik, havalandırma ve ses sistemlerindeki eksikliklerin giderilme kararı alınmıştı.
HaberTürk


Geri Dön