25 / 04 / 2024

Ertuğrul Günay: Kapalı ve açık alan müzesi projemiz var!

Ertuğrul Günay: Kapalı ve açık alan müzesi projemiz var!

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay; şžanlıurfalı öğrencilere söylediği müzeye ilişkin soru üzerine de Günay,  'Kapalı ve açık alan müzesi projemiz var, sanıyorum önümüzdeki aylarda ihalesini yapacağız' dedi.



Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, YSK 'nın bazı bağımsız milletvekili adaylıklarını iptaline ilişkin kararına yönelik, 'Türkiye 'de herkesin katıldığı, demokratik niteliğine gölge düşmemiş bir seçim olsun istiyoruz' dedi.
               
Günay,  Ankara  Doğa Kolejince 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Bu benim ülkem' konulu resim yarışmasının Cumhuriyet Müzesi 'ndeki ödül törenine katıldı.
               
Müzenin girişinde okul yetkilileri ve öğrenciler tarafından karşılanan Günay, törende dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verdi. Daha sonra öğrencilerle kurdele keserek serginin açılışını yapan Günay, sergideki resimleri inceledi. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Günay, dereceye giren öğrencilerle fotoğraf çektirdi.
               
Müzeyi gezerken gazetecilere 'Nasıl, müzeyi beğendiniz mi' diye soran Günay, olumlu yanıt alması üzerine 'Öyleyse biraz da iyi şeyler yazın' diyerek espri yaptı. Daha sonra çocuklara Genel Kurul Toplantı Salonunu da gezdiren Günay, salon hakkında çeşitli bilgiler verdi.
               
Günay, müzedeki gezisi sırasında Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen Gönül Köprüsü Projesi kapsamında şžanlıurfa 'dan Ankara 'ya gelen öğrencilerle de ilgilendi. Bazı öğrencilerin Ankara 'ya ilk defa geldiklerini söylemesi üzerine Günay, 'çok çalışın, başarılı olun, iyi görevlerle Ankara 'ya gelin' diye konuştu. Günay, öğrencilere şžanlıurfa 'da bir müze yapılmasına yönelik projelerinin olduğunu, bunu şehirlerine döndüklerinde herkese söyleyebileceklerini de ifade etti.
               
Ertuğrul Günay, müzeden ayrılırken gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Bir gazetecinin YSK 'nın iptal kararı ve ardından yaşanan izinsiz gösterilere yönelik sorusu üzerine, 'büyük bir tatsızlığın yaşandığını' belirtti.
               
'Keşke YSK, bu belgeleri isteme ve düzeltme fırsatı vermeyi daha önceden düşünmüş olsaydı' diyen Günay, bu sayede belki de tartışmaların bu boyutlara ulaşmayacağını söyledi.
               
Günay, 'Biz Türkiye 'de herkesin katıldığı, demokratik niteliğine gölge düşmemiş bir seçim olsun istiyoruz. Umuyorum bir tartışmadan sonra, sevimsiz bir tartışmadan sonra tekrar aynı ortamı yakalayacağız. Bugün galiba YSK belgeleri değerlendirecek. Seçime katılma hakkının mümkün olduğu kadar geniş tutulmasından yanayım. Hem aday olma hakkının hem de seçmen olma hakkının geniş tutulmasından yanayım. Türkiye 'yi ne kadar birlikte taşırsak o kadar geleceğe ve ileriye taşıyabiliriz' diye konuştu.
               
şžanlıurfalı öğrencilere söylediği müzeye ilişkin soru üzerine de Günay, 'Kapalı ve açık alan müzesi projemiz var, sanıyorum önümüzdeki aylarda ihalesini yapacağız' dedi.
AA


Geri Dön