29 / 03 / 2024

Ertuğrul Kurdoğlu kimdir?

Ertuğrul Kurdoğlu kimdir?

Ata Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Kurdoğlu bugün hayatını kaybetti. Ata Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Kurdoğlu kimdir? İşte Ata Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Kurdoğlu...



Ertuğrul Kurdoğlu kimdir?

1932 Artvin doğumlu Ata Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Kurdoğlu bugün hayatını kaybetti.


Ertuğrul Kurdoğlu biyografi

İlk, orta, lise ve üniversite öğrenimini İstanbul’da tamamlayan Ertuğrul Kurdoğlu 1956 yılının Haziran ayında İnşaat Fakültesinden mezun oldu. 


Ertuğrul Kurdoğlu, en son olarak Ata konsorsiyumu içinde Büyük ortak olarak Atatürk Barajı projesini uygulamıştır. 1998 yılında yapımına başlanan Ertuğrul Kurdoğlu YİBO ve pansiyon binası 1999 yılında tamamlanarak eylül 1999 da hizmete girmiştir.


Ata Holding, Güneydoğu Anadolu Projesi'nin en önemli ayağı olan Atatürk Barajı ve Hidroelektrik Santralı'nın inşaatını yaparak iş dünyasında önemli bir yer edindi.


Ertuğrul Kurdoğlu'nun kurduğu Ata Holding, finans, teknoloji, gıda, lojistik, gayrimenkul geliştirme, yapı malzemeleri üretimi, moda, turizm ve dış ticaret alanlarında faaliyet gösteriyor.


Ertuğrul Kurdoğlu cenaze töreni..

Türkiye'deki en büyük yatırımları arasında Ata Yatırım, Escada ve Burger King bulunan Ertuğrul Kurdoğlu için 21 Kasım 2013 tarihinde AtaKule'de saat 09:45'de veda töreni düzenlenecek. 


Törenin ardından Kurdoğlu'nun cenazesi, Teşvikiye Camii'nde kılınacak öğle namazını müteakip Ulus Mezarlığı'nda defnedilecek.


Ata Holding

"Günümüzde çok çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren Ata Şirketler Grubu’nun kökleri 1969 yılında kurulan Seri İnşaat’a kadar uzanmaktadır. Bu şirketin kurulması ile geliştirilen iş felsefeleri günümüzde de Grup şirketleri tarafından aktif bir şekilde uygulanmaktadır. Ata İnşaat’ın üç ortağından biri olan Seri İnşaat, Türkiye’nin en büyük projelerinden Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) içinde yer alan ve maliyeti 2 milyar USD olan Atatürk Barajı ve Hidroelektrik Santralı’nın yapımı gibi çok önemli bir görevi üstlenmiştir. Bu büyük proje 120 ay gibi çok kısa bir sürede tamamlanarak dünya rekorları arasında yer almış ve dünya inşaat sektörünün ilgisini çekmiştir. 


Atatürk Barajı ve Hidroelektrik Santralı, Grubun inşaat alanındaki en büyük referanslarından birini oluşturmaktadır.Ata Grubu şirketleri günümüzde, Finans, Teknoloji, Gıda, Lojistik, Gayrimenkul Geliştirme, Yapı Malzemeleri Üretimi, Moda, Turizm ve Dış Ticaret gibi çok değişik alanlarda faaliyet göstermektedir. Faaliyet alanlarındaki bu çeşitlilik Grubu piyasa koşullarında oluşabilecek beklenmedik şiddetli dalgalanmalara karşı korumaktadır.Ata Grubu, 4 kıta/ 7 ülkede çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren 20’den fazla şirketin sahibi ya da çoğunluğa sahip hissedarıdır. Bu kapsamda Grubumuz 12.000’den fazla personele istihdam sağlamakta ve yaklaşık 2.5 milyar dolarlık bir iş hacmi üretmektedir."


İnşaat sektöründe Ata Holding firmaları;

- Ata İnşaat

- Erkur İnşaat

- Entegre Harç

- Ata Gayrimenkul



Ata Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Kurdoğlu hayatını kaybetti!



Geri Dön