19 / 04 / 2024

Eryaman Stadı'nda hafriyat çalışmaları tamamlandı!

Eryaman Stadı'nda hafriyat çalışmaları tamamlandı!

Hafriyat çalışmaları tamamlanan 22 bin kişilik yeni stadın temeli önümüzdeki günlerde Eryaman’da atılacak. Projeyi Vodafone Arena’nın mimarı çizdi. Yıllardır modern stat özlemi çeken başkentli futbol severlerin hasreti son buluyor.



19 Mayıs Stadı'nın yerine 42 bin kişilik yeni bir stat yapımı ile ilgili çalışmalar sürerken Büyükşehir Belediyesi, başkentin yeni cazibe merkezlerinden Eryaman'da inşa edeceği modern stadın temelini önümüzdeki günlerde atmaya hazırlanıyor. Eryaman Metrosu'nun hemen yanında inşa edilecek olan stadın Haziran 2017'de tamamlanması bekleniyor.


EN SON TEKNOLOJİLER KULLANILACAK

büyükşehir Belediyesi'ne ait arazi üzerine inşa edilecek Eryaman Stadı'nın projesi Vodafone Arena'nın mimarı Bünyamin Derman tarafından çizildi. İlk etapta 19 bin kişilik olarak tasarlanan statta yapılan ufak değişikliklerle koltuk kapasitesi 22 bine çıkarıldı. 41 adet VIP locanın da bulunacağı modern stadın yanında ayrıca sporcu ve misafir konaklama alanları bulunacak. En lüks LED ekran teknolojilerinin kullanılacağı stadyumda otopark, mescit ve restoranlar da yer alacak.


'BAŞKENTE YAKIŞACAK BİR SPOR TESİSİ OLACAK'

Stat alanındaki hafriyatın kaldırılması için yoğun bir çalışma yaptıklarını belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Üçpınar, "Ankara'ya yapılacak modern statla ilgili çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Eryaman Metrosu'nun yanına inşa edilecek stadın arazisindeki hafriyat çalışmaları tamamlandı. Önümüzdeki günlerde stadın temelini atacağız. Dış ve iç mimarisiyle başkente yakışacak bir stat olacak" diye konuştu.



Sabah Ankara


Geri Dön