24 / 04 / 2024

Eryap, taş yünü tesisi ile faaliyet alanını genişletiyor!

Eryap, taş yünü tesisi ile faaliyet alanını genişletiyor!

Eryap, Sakarya Hendek'te 60 bin metrekarelik alanda kurduğu taş yünü tesisi ile faaliyet alanını genişletiyor. Eryap, taş yünü tesisinin tamamını 2014 un ilk yarısında devreye alacak...




American Siding, Bonuspan, Focus Membran, Bonusmax, Winer, Focus Shingle ve Wooler markalarıyla yalıtım sektöründe çalışmalarını sürdüren Eryap, Sakarya Hendek'te 60 bin metrekarelik alanda kurduğu taş yünü tesisi ile faaliyet alanını genişletiyor. 2010 yılında 120 milyon TL bedelli yatırım projesiyle başladıkları Wooler marka taş yünü yatırımlarının ilk aşamasmın kısa sürede tamamlanarak 2012'de üretime geçtiğini söyleyen Eryap CEO'su Emrullah Eruslu, tesisin tamamının 2014 yılının ilk altı ayı içinde devreye alınacağı bügisini verdi. 2012'nin kendileri için çok önemli bir yıl olduğuna dikkat çeken Eruslu, "Tesis yatırımına 2010 yılında başlanan VVooler markalı ürünümüzü 2011 yılının sonunda iç pazarın hizmetine sunduk. Bu yeni ürünümüzün de katkısı ile 2012 yılını yüzde 20 oranmda bir büyüme gerçekleştirerek kapattık" diye konuştu. 


"2015'te ilk 300 firma içine girmeyi hedefliyoruz" 


Winer ürünündeki kapasite artışı ve wooler ürün grubundaki ilk yılın satışlara katkısıyla 2013'te yüzde 40 oranmda büyüme beklediklerini bildiren Eruslu, ihracatta ise plastik grubu imalatlarında yüzde 25 daha fazla ciro hedeflediklerini kaydetti. Hedef pazarlarının Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkeleri olduğunu dile getiren Eruslu, "Bu yıl VViner markasını ihracatta lokomotif olarak belirledik. 2013'te bunun yüzde 60'ını ihraç etmeyi planlıyoruz. 2015'te 500 milyon ciroyla ilk 300 firma içine girmeyi ve istihdam sayımızı 750'ye çıkarmayı hedefliyoruz" diye konuştu. 


Yapı ve yalıtım malzemeleri konusuna odaklanacaklarını ifade eden Emrullah Eruslu, bu amaçla Orta Anadolu'da yeni bir fabrika yatırımı yapacaklarını ve ürünlerini bu bölgede de üretmeye başlayacaklarım açıkladı. VVooler Taş Yünü yatırımının 2010 yılında 120 milyon TL bedeli ile başladığını anımsatan Eruslu, bu projeden önce 2012 yılına kadar American Siding, Bonuspan, Focus Membran, VViner markalı ürünler için Gaziantep ve İstanbul, Silivri'de 130 milyon TL'lik yatırım yaptıklarını kaydetti. İnşaat sektörünün geçen yılı yüzde l'in altında büyüme ile kapatmasına rağmen 2013 yılına hareketli başladığını anlatan Eruslu, sektörün yılın ilk üç ayını beklentilerin üzerinde büyüme üe kapattığını ve yılın genelinde bu oranın yüzde 12 gibi çift haneli büyüme rakamlarına çıkmasının beklendiğini bildirdi. 



Yalıtım sektörünün de inşaat sektörüne paralel bir büyüme sağladığına değinen Eruslu, 'Türkiye'de 19 milyon binanın yalıtmışız olması nedeniyle yılda 10 milyar dolarlık enerji kaybı yaşanıyor. Türkiye'deki binaların tümü doğru yalıtıma sahip olsa, Türkiye ekonomisine yılda 10 milyar dolar katkı sağlayacak. Ancak bilinçlenmenin yanı sıra yeterli finansman desteğine de ihtiyaç var" açıklamasında bulundu. Kentsel dönüşüme ilişkin yasal düzenlemelerin tamamlanmamış olması ve kamuoyunun bu nedenle yalıtım çalışmalarım beklemeye almış olması nedeniyle sektörün büyüme hızmda azalma yaşandığına işaret eden Eruslu, şöyle devam etti: "Bu yüzden 2012 yılının sektör açısmdan durağan bir yıl olduğunu söyleyebilirim. Önümüzdeki yıllarda kentsel dönüşüm ve mütekabiliyet yasalarıyla sektördeki dinamiğin artacağına inanıyorum. Ülke genelinde bin 500 kişi üzerinde yapılan araştırmada gördük ki her dört kişiden üçü ısı yalıtımının ne olduğunu biliyor. Yalıtımın bize kattıklarının farkındayız. Türkiye'deki bütün binalara yalıtım yapıldığı takdirde ısınmadan elde edilecek olan yıllık emisyon azalımı, Türkiye'deki otomobillerin yüzde 90'ımn bir yıl boyunca oluşturduğu emisyonların bertaraf edilmesini sağlıyor. 


Dünya Gazetesi


Geri Dön