27 / 04 / 2024

Erzincan Kemah'ta deprem oldu!

Erzincan Kemah'ta deprem oldu!

Erzincan Vali Yardımcısı Tülay Baydar Bilgihan, yaptığı açıklamada, ilçeye bağlı 4 köyde bulunan bazı evlerde küçük çaplı çatlakların meydana geldiğini söyledi



Erzincanda meydana gelen depremle ilgili Kemah ilçesine bağlı bazı köylerdeki evlerde küçük çaplı çatlaklar oluştu. Erzincan Vali Yardımcısı Tülay Baydar Bilgihan, yaptığı açıklamada, ilçeye bağlı 4 köyde bulunan bazı evlerde küçük çaplı çatlakların meydana geldiğini söyledi.

Bilgihan, deprem nedeniyle herhangi bir göçük ve can kaybı olmadığını belirterek, "Sadece ilçeye bağlı Karacalar, Gülbahçe, Seringöze ve Gedik köylerindeki bazı evlerde ufak tefek çatlaklar var. Deprem nedeniyle Gülbahçe köy yolu, kaya parçaları ve toprak yığını nedeniyle kapalı. Ekipler, kapalı olan köy yolunu ulaşıma açmak için bölgeye sevk edildi. Ayrıca Gülbahçe köyünün telefon hattında da bir kesinti söz konusu. Ekiplerimiz bu konuyu da çözecekler. Diğer taraftan ekiplerimizce sahada yürütülen araştırma sürüyor" dedi.

İliç Kaymakamı Çağlayan Aydın da, Kemaliye ve İliç ilçeleriyle ilgili herhangi bir sıkıntının bulunmadığını söyledi. Kaymakam Aydın, Kemaliye ilçesinin sorumluluğuna vekaleten baktığını ifade ederek, Kemaliye ve İliç ilçelerine ilişkin kendisine şuan itibariyle
 olumsuz bir bilginin ulaşmadığını kaydetti.

Aydın, "Şuanda herhangi bir sıkıntı yok. Evlerde hasar ya da herhangi bir can kaybına ilişkin bir şey yok. Arkadaşlarımız bölgede inceleme yapıyor. Ekiplerimizin konuyla ilgili bana olumsuz bir geri dönüşümü olmadı" diye konuştu.
         AA


Geri Dön