28 / 03 / 2024

Erzincan'a bin 400 kişilik kongre merkezi geliyor!

Erzincan'a bin 400 kişilik kongre merkezi geliyor!

Erzincan Üniversitesi kampüs alanına yeni Kültür ve Kongre Merkezi geliyor. Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu ve yetkililerden kültür merkeziyle ilgili bilgi aldı.



2007-2010 yılları arasında Erzincan Üniversitesi Rektörlüğü görevini yapan Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap’ın anısına Erzincan Üniversitesi kampüs alanına yeni Kültür ve Kongre Merkezi inşa ediliyor.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Üniversitesi Yalnızbağ Yerleşkesinde ki 11.900 metrekare alana inşa edilen ve yapımı devam eden Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirdiği incelemelerde Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu ve yetkililerden bilgi aldı.


Toplumsal yaşamın gerektirdiği etkileşimlere ortam sağlayacak olan yapının, yaklaşık 1400 kişilik tam donanımlı konferans ve seminer salonlarına sahip kültür ve kongre merkezi olarak hizmet vermesi planlanıyor.


Erzincan Valisi Ali Arslantaş, yapmış olduğu incelemede, geçmiş ile ilgili kültür değerlerinin gelecek nesillere tanıtılması ve öğretilmesinde aracı rolü üstlenecek ve aynı zamanda çağdaş sanatların tanıtılması ve yaşatılmasına imkân tanıyacak kongre ve kültür merkezinin pek çok etkinliğe ev sahipliği yapacağını belirterek, tüm çalışanlara kolaylıklar diledi.


Milliyet


Geri Dön