28 / 03 / 2024

Erzincan'da 85.3 milyon TL'ye AVM inşaatı yaptırılacak!

Erzincan'da 85.3 milyon TL'ye AVM inşaatı yaptırılacak!

Erzincan Belediye Başkanlığı, 30 yıl süre ile Sınırlı Ayni Hak Tesisi kurulması için alışveriş merkezi inşaatı yaptırılacak. İhalesi 19 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşecek inşaatın toplam bedeli 85 milyon 369 bin 172 olarak belirlendi.



30 YIL SÜRE İLE SINIRLI AYNİ HAK TESİSİ (ÜST HAKKI) KURULMASI İÇİN ALIŞVERİŞ MERKEZİ YAPILMAK ÜZERE İHALESİ YAPILACAKTIR


Erzincan Belediye Başkanlığından:


1 - Aşağıda tapu kaydı, mevcut durumu, muhammen bedeli, geçici teminatı belirtilen Erzincan Belediyesine ait, taşınmaz 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 35/a maddesine göre Kapalı Teklif Usulü ile 30 yıl süre ile Sınırlı Ayni Hak Tesisi (Üst Hakkı) kurulması için Alışveriş Merkezi yapılmak üzere İhalesi yapılacaktır.

 

İli: Erzincan

İlçe: Merkez

Mahallesi: Karaağaç

Ada: 110 1273

Parsel: 2,4,14,18

Pafta:60

İmara Esas Yüzölçümü: 21.735,40 metrekare

Muhammen Bedeli (TL):85.369.172,34+KDV

Geçici Teminat Miktarı (TL):2.561.075,17

Sınırı:Planındadır


2 - İhale Erzincan Belediyesi Encümen Toplantı Salonunda 19/07/2016 Salı günü saat 10.30’da Belediye Encümenince yapılacaktır.

3 - Taşınmaz malın 30 yıl Sınırlı Ayni Hak Tesisi (Üst Hakkı) kurma idari şartnamesi, Erzincan Belediyesi İşletme Müdürlüğü Gelir Tahakkuk Servisinde görülebilir. İhaleye iştirak edecekler 500,00 TL karşılığında ihale şartnamesini temin edebilir. İhaleye katılmak ve teklif verebilmek için dosya bedelinin ödenmiş olması zorunludur.

4 - İHALEYE GİREBİLME ŞARTLARI;

İhaleye katılabilmek için;

a) 2886 Sayılı D.İ.K.’nun 37. maddesi gereğince hazırlanacak teklif mektubunu,

Yukarıda belirtilen Geçici Teminat Bedelini; Erzincan Belediyesi adına alınmış 2886 sayılı D.İ.K.’nun 27. maddesinde belirtilen şartlara haiz ve süresiz geçici banka teminat mektubu veya nakit olarak yatırıldığına dair banka makbuzunu,

b) T.C. Kimlik numaralı nüfus cüzdanı sureti (Gerçek kişiler için),

c) İhalenin yapılmış olduğu yıl içerisinde alınmış kanuni ikametgah belgesini (Gerçek kişiler için),

d) Noter tasdikli imza sirkülerini,

e) Türkiye’de tebligat için adres gösterilmesi,

f) Tüzel kişi olması halinde; mevzuatı gereği tüzel kişiliğin siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve / veya Sanayi veya Esnaf Odasından veya benzeri bir makamdan ihalenin yapılmış olduğu yıl içerisinde alınmış tüzel kişiliğin siciline kayıtlı olduğuna dair belge ve kayıtlı olduğu vergi dairesi ve numarası (Türkiye’de şubesi bulunmayan yabancı tüzel kişiliğin imza sirkülerinin, bulunduğu ülkedeki Türkiye Büyükelçiliği veya Konsolosluğu tarafından onaylanması gerekmektedir)

g) İsteklinin ortak girişim olması halinde; şekli ve içeriği ilgili mevzuatlarca belirlenen noter tasdikli ortak girişim beyannamesi,

h) Tüzel kişi olması halinde; teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren noter tasdikli imza beyannamesi veya imza sirküleri,

i) Vekaleten ihaleye katılma halinde, istekli adına katılan kişinin ihaleye katılmaya ilişkin noter tasdikli vekaletnamesi ile noter tasdikli imza beyannamesi,

j) 2886 sayılı D.İ.K. göre ihalelere katılmaktan yasaklı ve cezalı olmadığına dair beyan.

k) İsteklinin (İsteklinin tüzel kişilik olması halinde tüzel kişiliğin veya tüzel kişili oluşturan her biri ortağın kendisinin veya iştirak ettiği başka bir şirket olarak ) işbu ihale konusu ise ait yeterliliğe ve tecrübeye sahip olduğunu, en az 300.000 m2 organize ticaret birimleri tesisi ile ticari alan tesisi yatırımı, geliştirmesi ve yönetimi yaptığını belgelemelidir. İstekli, Türkiye’de ve/veya yurt dışında alışveriş merkezi ve/veya benzeri organize ticaret birimleri tamamladığı işlere dair deneyimlerini söz konusu projelerin isimlerini beyan anlaşmaları veya projelerin inşaat sözleşmeleri ve diğer kanıtlayıcı belgelerle belgeleyecektir. İstekli ayrıca bu belgelerin doğruluğunu, aksi durumun belirlenmesi halinde, ihalenin fesh olacağını geçici/kesin teminatın irat kaydedileceğini yazılı olarak kabul ve taahhüt ettiğini beyan edecektir.)

l) İsteklinin (İsteklinin tüzel kişi olması halinde tüzel kişiliğin veya tüzel kişiliği oluşturan her bir ortağın) Mali durum bildirisi ve belgeler. Bankalar nezdinde, tahmini bedelin (Şartnamenin 5 maddesinde belirtilmiştir.) en az % 25’i (yüzde yirmibeş ) oranında kullanılmamış nakit kredisi ile kullanılmamış teminat mektubu kredisini gösteren, Banka Müdürlüğünden teyitli banka referans mektubu

m) Vergi borcu ve SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) borcu olmadığına dair ilgili kurumdan alacakları belge aslı (Belge ihale tarihinden en fazla bir ay önce alınmış olmalıdır.)

n) Erzincan Belediyesine borcu olmadığına dair belge, (Erzincan Belediyesi İşletme Müdürlüğünden alınacak.)

5 - 2886 sayılı Devlet İhale Kanununu 37. maddesine uygun olarak hazırladıkları tekliflerini 19/07/2016 Salı günü saat 10.30’a kadar Erzincan Belediyesi İşletme Müdürlüğü Gelir Tahakkuk Servisi teslim edeceklerdir. 2886 sayılı Devlet İhale Kanununu 38. maddesine göre Posta ile gönderilecek tekliflerin ilanda belirtilen saate kadar komisyon başkanlığına ulaşması şarttır. Postada meydana gelebilecek gecikmeler kabul edilemez, bundan dolayı idare ya da komisyon herhangi suretle sorumlu değildir. Faks ve internetle yapılacak müracaatlar kabul edilmeyecektir.

6 - İhale Komisyonu, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 29. maddesine istinaden gerekçesini kararda belirtmek suretiyle ihaleyi yapıp yapmamakta ve uygun bedeli tespitte yetkilidir. Komisyonun ihaleyi yapmama kararına itiraz edilemez.

İlan olunur.


Bilgi İçin: Erzincan Belediyesi İşletme Müdürlüğü Gelir Tahakkuk Servisi

Bahçelievler Mahallesi Halitpaşa Caddesi Erzincan Belediyesi - ERZİNCAN

Telefon: 444 90 24 Dahili 1118 - 1119    Faks: 0 446 223 26 31 www.erzincan.bel.tr

İlan olunur.


Geri Dön