19 / 04 / 2024

Erzincan'da kura çekiminde tartışma yaşandı!

Erzincan'da kura çekiminde tartışma yaşandı!

TOKİ tarafından Erzincan Ulalar Beldesi'nde yaptırılan konutların kura çekilişi sırasında eski belediye başkanının konuşmasına mevcut belediye başkanının müdahale etmesinin ardından kısa süreli bir tartışma yaşandı.



Erzincan'ın Ulalar Beldesi'nde  TOKİ  tarafından yaptırılan konutların kura çekilişi sırasında kısa süreli arbede yaşandı.


Beldede yaptırılan 750 konutun hak sahiplerinin blok ve dairelerini belirleyen kura çekilişi, Ulalar Belediyesi Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi. Törende, protokol üyeleri kura çekilişini yaptıktan sonra beldenin eski belediye başkanı Yaşar Kaya, mikrofonu alıp konuşmaya başladı.


Törene kendisinin de davet edilmesini beklediğini dile getiren Kaya, bu şekilde söz almak istemediğini söyledi.


Yaşar Kaya, bu projenin Ulalar'a hayat verdiğini, 750 insanın ev sahibi olduğunu dile getirdi. Projeyle belediyenin sürekli gelir sahibi olduğunu vurgulayan Kaya, bunun kıymetini bilenler ve bilmeyenlerin bulunduğunu savundu.


Kaya, "40 gün önce seçim meydanlarında sayın vekil 'burası bir mezardır, burası çürük ve denetimsizdir' dedi" ifadesini kullandı.


Buna tepki gösteren Ulalar Belediye Başkanı İsmail Can, Kaya'nın elinden mikrofonu almaya çalıştı. Bu sırada, salonda bulunanların da araya girmesiyle arbede yaşandı. CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık ile  İzmir  Milletvekili Musa Çam, tarafları yatıştırmaya çalıştı.


Görevliler tarafından anons yapılarak olayın büyümesi önlendi.


Daha sonra kura çekilişine devam edildi.


Milletvekilleri Işık ve Çam ile Belediye Başkanı Can, törenin sona ermesini beklemeden salondan ayrıldı.


AA


Geri Dön