16 / 04 / 2024

Erzincan'da TOKİ İlköğretim Okulu´nun açılış töreni yapıldı!

Erzincan'da TOKİ İlköğretim Okulu´nun açılış töreni yapıldı!

Erzincan´ın Tercan ilçesinde TOKİ İlköğretim Okulu´nun açılış töreni yapıldı



Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Biz milletimize güveniyoruz. Onun için de hiçbir şekilde bu kültürel  farklılıklarımızın bir ayrıcalık değil, bir ayrışma değil, Türk milleti için bir zenginlik olduğunu biliyoruz" dedi.

Erzincan´ın Tercan ilçesinde çeşitli kurumların açılışını yapan Bakan Yıldırım, helikopterle il merkezine bağlı Geçit beldesine geldi. Burada 16 derslikli  TOKİ  İlköğretim Okulu´nun açılış törenine katılan Yıldırım, yaptığı konuşmada, Türkiye´nin 81 vilayetine, 900 küsur ilçesine, 40 bin köyüne hizmetleriyle imza attıklarını söyledi. Türkiye´nin altyapısını da yaptıklarını ifade eden Yıldırım, "Havayolunu halkın yolu haline getirdik. Hiç kimse sanmasın ki Erzincan´da hizmet var da, Türkiye´de hizmet yok. Nereye giderseniz gidin, hangi ilçeye giderseniz gidin hizmetlerimizi, eserlerimizi göreceksiniz. Sizin kardeşiniz, sizin hemşehriniz, gücü yettiği kadar hizmetlerini devam ettirecek" diye konuştu.

Bir vatandaşın Geçit beldesine yapılacak cemeviminin temelinin atıldığını ancak başka bir çalışma yapılmadığını ve diğer yerler gibi eşit bir şekilde hizmet almak istediklerini belirtmesi üzerine, Bakan Yıldırım, şunları kaydetti:
"Bir hükümet olarak, bu konuda cesurca kararlar aldık. İlgili Bakanımız Faruk Çelik, 7 tane çalıştay yaptı. Her şey konuşuldu. Madımak da, cemevleri de, Din kültürü ve eğitimi de konuşuldu. Hepsi için bir yol haritası belirlendi. Biz
 milletimize güveniyoruz. Onun için de hiçbir şekilde bu kültürel farklılıklarımızı, bir ayrıcalık değil, bir ayrışma değil, Türk milleti için bir zenginlik olduğunu biliyoruz. Yıllarca Hacıbektaşı Veliler, Pir Sultan Abdallar ve hatta Ehlibeyt yolundan gelen bu kültürün elbette ki yaşatılması lazım. Bunun için de ne gerekiyorsa diğer hizmetleri de yapacağız, diğer hizmetleri de ihmal etmeyeceğiz. Geç de olsa burada bir adım atılmış olması, hükümetimizin bu konuya nasıl baktığının belgesidir." Bakan Yıldırım, daha sonra, TOKİ Konutları anahtar teslim törenine katıldı.
AA

Geri Dön