19 / 04 / 2024

Erzurum Defterdarlığı 1 milyon 948 bin 48 TL'ye arsa satıyor!

Erzurum Defterdarlığı 1 milyon 948 bin 48 TL'ye arsa satıyor!

Erzurum Defterdarlığı 152,169,02 metrekare yüzölçümüne sahip arsayı 25 Eylül 2014 tarihinde saat 10:00'da ihaleye çıkarıyor. Taşınmazın ihalesi Pasinler Mal Müdürlüğü Milli Emlak Servisi Odasında gerçekleşecek.



Erzurum Defterdarlığı 152,169,02 metrekare yüzölçümüne sahip arsayı 1 milyon 948 bin 48 TL bedelle ihaleye çıkarıyor. Satışı açık teklif usulüyle yapılacak olan arsa niteliğindeki taşınmaz 25 Eylül 2014 tarihinde saat 10:00'da Pasinler Mal Müdürlüğü Milli Emlak Servisi Odasında ihaleye çıkıyor.


Erzurum Defterdarlığı Pasinler Mal Müdürlüğünden:


1 - Yukarıda nitelikleri belirtilen taşınmaz malın satış ihalesi, 2886 sayılı Yasanın 45. maddesi uyarınca Açık Teklif Usulü ile hizasında gösterilen tahmini bedel üzerinden ve belirtilen tarih ve saatte, Pasinler Mal Müdürlüğü Milli Emlak Servisi Odasında (Pasinler Hükümet Konağı) toplanacak komisyon marifeti ile yapılacaktır.

2 - İhalelere katılmak isteyen isteklilerin;

a) Yasal yerleşim yerini (ikametgah) gösterir belgeyi, Tebligat için Türkiye'de adres göstermeleri,

b) Gerçek kişilerin T.C. Kimlik Numarasını/Tüzel kişilerin ise vergi kimlik numarasını bildirmeleri,

c) Geçici teminatın yatırıldığına ilişkin belgeyi,

ç) Özel hukuk tüzel kişilerinin yukarıda belirtilen şartlardan ayrı olarak, idare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu ticaret veya sanayi odasından yahut benzeri mesleki kuruluştan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş imza sirkülerini veya vekaletnameyi, kamu tüzel kişilerinin ise, yukarıda belirtilen şartlardan ayrı olarak tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu belirtir belgeyi,

İhale tarih ve saatine kadar İhale Komisyonuna vermeleri şarttır.

3 - İhaleye ilişkin şartname ve ekleri mesai saatleri dahilinde Pasinler Mal Müdürlüğü Milli Emlak Servisinde bedelsiz olarak görülebilir.

4 - Posta ile yapılacak müracaatlarda teklifin 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 37. maddesine uygun hazırlanması ve teklifin ihale saatinden önce komisyona ulaşması şarttır. Postada meydana gelebilecek gecikmeler dikkate alınmaz.

5 - Satışı yapılan taşınmazlar KDV'den, satış ve devir işlemleri ile bu işlemler sırasında düzenlenen belgeler vergi, resim ve harçtan müstesnadır. Satışı yapılan taşınmazlar 5 yıl süre ile Emlak Vergisine tabi değildir. 4706 sayılı Kanunun 4916 sayılı Kanunla değişik 5.maddesi gereğince satış tutarı belediye ve mücavir alan sınırları içerisinde 5.000,00 TL. ve bu sınırlar dışında ise 1.000,00 TL.sını geçtiği takdirde talep edilmesi halinde taşınmazların satış bedelleri en az 1/4'ü peşin, kalanı 3'er aylık dönemler halinde, en fazla 8 eşit taksitle, 2 yıl içinde ödenebilecektir.

6 - İhale komisyonu ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.

7 - İhaleye İlişkin ilan; www.milliemlak.gov.tr , www.erzurumdefterdarligi.gov.tr adreslerinde de yayınlanmaktadır.

İlan olunur.


İlanın tam metni için tıklayın



Geri Dön