18 / 04 / 2024

Erzurum Ilıca Sosyal Donatı Alanı ve Taziye Evi açıldı!

Erzurum Ilıca Sosyal Donatı Alanı ve Taziye Evi açıldı!

Erzurum Aziziye Belediyesi tarafından Ilıca’da hayata geçirilen sosyal donatı alanı ve taziye evi hizmete açıldı. Törene, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan da katıldı.



Erzurum Aziziye Belediyesi tarafından Ilıca’da inşa edilen sosyal donatı alanı ve taziye evi törenle hizmete açıldı. Açılışa, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Ilıca Eski Mahalle Camii’nin yanında yaptırılan sosyal donatı alanı ve taziye evi halkın hizmetine sunuldu. 


Açılışta konuşan Başkan Orhan, “Kentsel dönüşümde önemli adımlar atıyoruz. Kısa bir sürede 340 konut, 114 işyerini tamamlayarak, hak sahiplerine teslim edeceğiz. 25 bin metrekare alana üzerine yapılan ve Ilıca’yı bölgenin mesire alanı haline getirecek proje için artık gün sayıyoruz. Yine inşaatı devam eden Ilıca belediye hizmet binası ve kültür merkezini de inşallah yılsonuna kadar tamamlayacağız” dedi.


Ilıca’nın gerek kentsel dönüşüm yatırımları, gerek termal turizm hamleleri ve gerekse belediyecilik bağlamında yapılan atılımlarla artık kabuğunu kırdığını ifade eden  Orhan, söz konusu yatırımlarını yanısıra, ilçenin çehresini değiştirecek park, bahçe ve çevre düzenlemesi çalışmalarını da sürdüklerini belirtti.


Orhan, “Görevde bulunduğumuz süre içerisinde 4’ü Dadaşkent ve Ilıca’da olmak üzere 10 adet taziye evini halkımızın hizmetine sunduk. Bunun yanında çok sayıda mahallemizde köy konağı ve taziye evlerinde bakım ve onarım çalışması yaptık. Dadaşkent ve Ilıca dışında 69 mahalle statüsünde köyümüz var ve bunların önemli bir bölümünün taziye evi ihtiyacını giderdik. Bu yıl da yaptığımız ihaleyle yeni taziye evleri inşa edeceğiz. İlçemize ve hemşehrilerimize hayırlı olsun” diyerek sözlerini sonlandırdı.




Milliyet


Geri Dön