24 / 04 / 2024

Erzurum kentsel dönüşümle yeni bir perspektif kazanacak!

Erzurum kentsel dönüşümle yeni bir perspektif kazanacak!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin Toplu Konut İdaresi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve müteahhitler vasıtasıyla şehir genelinde sürdürdüğü konutlaşma hareketi tüm hızıyla sürüyor.



Kentsel dönüşümde tarihi dokuya büyük bir önem veren Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, şehir genelindeki dönüşüm ve değişimi şöyle anlattı: "Bir zamanlar 'Mal Meydanı' olarak tanımlanan alanda yeni bir yerleşim yeri inşa ediyoruz. 


Ülkemizde ürettiği konutlarla Türkiye'nin yüz akı olan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile Büyükşehir Belediyemiz tarafından ortaklaşa yürütülen Mal Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi'yle konforlu ve sağlıklı yeni bir yaşam alanını hemşerilerimizin beğenisine sunacağız. Proje 27,5 hektarlık alanı kapsıyor. Erzurum'daki imar hizmetlerine yeni bir çehre kazandıracak olan projeyle birlikte Mal Meydam'nın bulunduğu alana okul, ticaret alanı, cami, çocuk oyun alanı, yeşü alan, otopark, yaya, bisiklet ve koşu yolu, spor alanı ve gölet gibi sosyal donatı merkezleri de inşa edeceğiz. Bu projeyle birlikte şehrimizin eski yerleşim yeri olan Kazım Yurdalan Mahallesi'nin dokusunu modem iyileştirmeyle koruyup fiziksel bir değişimi hayata geçireceğiz." 


Başkan Sekmen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ortaklaşa yürütülen Aziziye, Gaziler, Mecidiye ve Veyis Efendi Afet Konutlan Projesi ile şehrin tarihi kimliğinin korunacağını kaydetti. 


Sekmen, "Aziziye, Gaziler, Mecidiye ve Veyis Efendi mahallelerinde afet riski taşıyan alanların altyapı temellerini atarak, kentsel dönüşümde bir miladı başlattık. 96 hektarı kapsayan çalışma alanında afet riski taşıyan yerleşim yerleri, kentsel dönüşümle birlikte şehrin mimari görünümüne yeni bir perspektif kazandıracak. Binlerce yıllık köklere sahip Erzurum'da medeniyet tasavvurumuza dayalı şehircilik anlayışımız kapsamında, kendi değer ve kaynaklarımızı kullanarak çevre, insan, doğa, kültür ve tarihle uyumlu yeni bir şehir inşa ediyoruz. 2023 hedefinde yer alan Yeni Türkiye'nin Yeni şehirleri işte bu vizyon ve ilkeyle büyüyecek" diye konuştu.


Anayurt


Geri Dön