29 / 03 / 2024

Erzurum Mevlana Vadisi tamamlandı!

Erzurum Mevlana Vadisi tamamlandı!

Erzurum'un Yenişehir semtinde yaptırılan Mevlana Vadisi tamamlandı. Yenişehir'in gözde mekanlarından biri olan Mevlana Vadisi, Çat Yolu'nu Palandöken ilçesine bağlayan Mevlana Caddesi'nin sağ tarafındaki alan üzerinde inşa edildi....




Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler: "Geleneği koruyarak modern ve çağdaş bir kente doğru şehrimizi dönüştürmeye devam edeceğiz."


Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Yenişehir semtinde yaptırılan Mevlana Vadisi tamamlandı. Yenişehir'in gözde mekanlarından biri olan Mevlana Vadisi, Çat Yolu'nu Palandöken ilçesine bağlayan Mevlana Caddesi'nin sağ tarafındaki alan üzerinde inşa edildi. İnsan ve doğa konseptliyle tasarlanan proje, KUDAKA'nın Erzurum, Erzincan ve Bayburt bölgesindeki en başarılı projesi seçilmişti.


Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler, bir yatırımı daha tamamlamanın sevincini yaşadıklarını belirtti.


"Hamd olsun, bir yatırımı daha tamamladık." diyen Başkan Küçükler, "Doğa, çevre ve yaşama dair bütün beklentilere cevap veren Mevlana Vadisi yaklaşık 50 dönüm alan üzerinde kuruldu. Vadimiz, şehrimizde sosyal hareketliliğe katkı sağlayacak gözde mekanlardan biri olarak hizmet verecek," şeklinde konuştu.


İçerisinde kapalı oturma mekanı, dört havuz, ahşap kamelyalar, çeşitli oturma grupları, çocuk oyun alanları, spor tesisleri, şelale ve koşu yolunun bulunduğu tesisin KUDAKA tarafından desteklendiğini anımsatan Küçükler, şöyle devam etti: "Bu proje, Erzurum, Erzincan ve Bayburt bölgesinin en başarılı projesi seçilmişti. Tamamlamanın mutluluğu içerisindeyiz. Vatandaşlarımızın huzurlu ve mutlu vakit geçirebilecekleri bu tesis, başta Palandöken ilçemizin sakinleri olmak üzere, tüm Erzurum halkına hayırlı ve uğurlu olsun."


Mevlana felsefesi


Başkan Küçükler, 10 yıllık çalışma döneminde Mevlana felsefesini şiar edindiğini ifade etti. Mevlana Vadisi'nin Erzurum'a yapılan hizmetlerin insan eksenli hizmet anlayışına örnek teşkil ettiğini vurgulayan Küçükler, sözlerini şöyle tamamladı: "Mevlana felsefesinde Hakk'a hizmet halka hizmet demektir. Bizim hizmet aşkımızın adı da Erzurum'dur. Bu mübarek şehre hizmet etmenin mutluluğunu ve huzurunu taşıyoruz. Biz her yatırımımızda Erzurum'un 50 yılını düşünerek hareket ettik. Hayallerimizi gerçekleştirdik, imkansız denilen işleri başardık. Erzurum'u hizmetlerimizle değiştirdik ve büyüttük. Geleneği koruyarak modern ve çağdaş bir kente doğru şehrimizi dönüştürmeye devam edeceğiz." 




Geri Dön