20 / 04 / 2024

Erzurum Şehitler Mahallesi'nde 128 konutun yapımı tamamlandı!

Erzurum Şehitler Mahallesi'nde 128 konutun yapımı tamamlandı!

Şehitler Mahallesi 1. Etap Kentsel Dönüşüm Toplantısı'na katılan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler, yapımı tamamlanan 128 konutun yörede evleri istimlâk edilecek hak sahiplerine verileceğini açıkladı



Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehitler Mahallesi'nde yapılan kentsel dönüşüm toplantısında hak sahipleri ve belediye yetkilileri bir araya geldi. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'in de iştirak ettiği toplantıda yapılacak istimlâk ve tamamlanan konutların satış usulleri hakkında bilgi verildi.

Başkan Küçükler, yaptığı konuşmada, Erzurum'daki kentsel dönüşümde kurumun çığır açtığını vurguladı. Küçükler, "Şehitler Mahallesi'nde yıllardan beri beklenen kentsel dönüşüm çalışmasına başlamak bize nasip oldu. Binalarımız bitti. 128 konutu tamamladık. Yapmış olduğumuz daireleri mahalle sakinlerine vereceğiz" dedi.

BAŞKAN DAN ŞEHİTLER SAKİNLERİNE JEST
Toplantıda görüş belirten Şehitler Mahallesi sakinleri Başkan Küçükler ile sıkı pazarlık yaptı. Erzurumluları ev sahibi yapmak için bütün imkânları halka sunan Başkan, tapulu olan arsalar ve tapu tahsisli arsaların metrekare birim fiyatına toplantı esnasında zam yaptı. Buna göre tapulu olan arsaların metrekaresi 90'dan 100 liraya, tapu tahsisli arsaların metrekaresi de 80 liradan 90 TL'ye yükseltildi. Maddi durumu iyi olmayan vatandaşların hayır duasına mazhar olan Şehrül Emin, bununla da yetinmeyerek Şehitler Mahallesi sakinlerinin kolay şekilde ev sahibi olabilmeleri için tamamlanan konutlardan satın alacak olanlara maliyet bedelleri üzerinden yüzde 5 indirim yaptı. Bununla birlikte 103 Bin Lira değerinde olan 3 +1 daire 98 Bin TL'ye düştü. Başkan Küçükler'in jestine uzun alkışlarla karşılık veren yöre sakinleri adına Şehitler Mahallesi Muhtarı Halil Çakmaz teşekkür konuşması yaptı.

Toplantıda kamulaştırmaya öncelikle giren sokaklarla ilgili de duyuru yapıldı. Buna göre belediyenin ürettiği konutlardan öncelikle aşağıdaki mahalle sakinleri faydalanacak: Alt kısmından itibaren Bağdat Sokak, Cami Sokak, Yeni Sokak, Levent Sokak, 12 Mart Caddesi, Demiryolu Üstü Sokak ve Cihangir Sokak ve caminin üst kısmı.

HALKIN BAŞKANI, HALKI EV SAHİBİ YAPTI
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Şehitler Mahallesi Sosyal Konutları'nı örnek vererek, şehirdeki planlamadan bahsetti. Başkan Küçükler, şöyle dedi:"l Eylül itibariyle Şehitler Mahallesi Sosyal Konutları'nı vatandaşlarımıza vermeye başlayacağız.

Biz dairelerimizi maliyeti noktasında vermeyi düşünürken şimdi biraz daha indirim yaptık. Yüzde 5 indirim yaptık. Bu daireler halkın bütçesine uygun olarak yapıldı. Evlerin reel değeri dışarıya göre çok uygun.

3 +1 dairemizin dışarıdaki bedeli en az 150 Milyon TL. Evler mantolama sistemiyle yapıldı ve konutlarda yük asansörleri bile var. Bu bölgenin zemini sağlam. Biz, birinci sınıf işçilikle buraları yaptık. Arsa fiyatlarında yüzde 11 artış yaptık. Dolayısıyla bir taraftan dairelerin maliyetini düşürdük bir taraftan da arsa bedelini yüz 11 arürdık. Nihai hedefimiz hiçbir vatandaşımızı evsiz bırakmamak. Doğrudan bizim ürettiğimiz konutların yanı sıra TOKİ, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve müteahhitler vasıtasıyla kentsel dönüşüm çalışmasını eski Erzurum'un her mahallesinde yapmaya kararlıyız."

İMAR ÇALIŞMALARINDA ŞEHİR MERKEZİNE YÖNELDİK
Başkan Ahmet Küçükler, gazetecilere yaptığı açıklamada, imar faaliyetlerinde şehir merkezine yöneldiklerini bildirdi. Başkan Küçükler, şöyle devam etti: "İmar çalışmalarında şehir merkezine yöneldik. Yeni uydu kentler yapmıyoruz. Şehrin dışını imara kapattık. Harabe görüntüsü olan şehir merkezini güzelleştirmeye çalışıyoruz. İsteğimiz şehrin her bir tarafı güzel ve modem olsun.

Her kesin başını sokacağı kaliteli bir evi olsun. Büyükşehir Belediyesi olarak kentsel dönüşüm bizim birinci işimizdir. Vatandaşımıza ev yapıyoruz, onların duası bizim için çok önemlidir. Boşalttığımız eski evleri yıkıp yeni yerleşim yerleri yapmaya devam edeceğiz. Şehitlerdeki sosyal konutlara kendi öz kaynaklarımızla 10 Milyon TL. aktardık. Halkımızı maliyetin altında ev sahibi yapıyoruz. Yeter ki vatandaşım mutlu olsun, kimse evsiz kalmasın."

GAZETECİLER EV SAHİBİ OLACAK
Küçükler, evsiz gazetecileri ev sahibi yapacaklarını da kaydetti. Küçükler, "Evi olmayan gazetecileri de ev sahibi yapacağız. Basın mensupları, apartman görevlileri ve berber esnafına verilmiş bir sözümüz var. Yakın bir zamanda bu sözümüzün gereğini de yapacağız." diye konuştu.

PROJE HAKKINDA BİLGİ
Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin kendi öz kaynaklarıyla yaptığı Şehitler Mahallesi'nde yaptığı kentsel dönüşüm çalışması kapsamında 128 kişi ev sahibi olacak. Şehitler Mahallesi Kentsel Dönüşüm Konutları 1 +1, 2+1 ve 3 +1 olmak üzere 2 blok ve 128 daireden oluştu. Bir yılda tamamlanan evler yönetmelik gereği mantolama sistemiyle inşa edildi. Bölge, 230 bin metrekarelik kentsel dönüşüm alanını kapsıyor.
Arsa, enkaz ve kamulaştırması 69 Milyon 459 bin 730 lira olan kentsel dönüşümde Başkan Küçükler'in jestiyle vatandaşlar, 37 ve 98 bin lira arasında değişen oranlarda ev sahibi olacaklar. Maliyet bedelleri üzerinde yapılan yüzde 5'lik indirimle 39 bin lira olan 1 + 1 daire 37 bin liraya indi. Bölgede yaşayan Şehitler Mahallesindeki hak sahipleri anahtar teslimi olarak satılacak nitelikli sosyal konutların yapımına hızla devam edilecek.

Yeni Kuşak Gazetesi

Geri Dön