16 / 04 / 2024

Erzurum Veyis Efendi Konutları projesine start verildi!

Erzurum Veyis Efendi Konutları projesine start verildi!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yeni bir projeyi daha hayata geçirdi. Kamu iktisadi teşebbüslerinden Erkonut A.Ş. tarafından gerçekleştirilen Veyis Efendi Konutları Projesi'ne start verilerek, riskli bina yıkıldı.



Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, şehirde yapılan çalışmalarla ilgili Yeni Şafak'a değerlendirmede bulundu. Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yeni bir projeyi daha hayata geçirdi. Büyükşehir'in kamu iktisadi teşebbüslerinden Erkonut A.Ş. tarafından gerçekleştirilen Veyis Efendi Konutları Projesi'ne start verilerek, riskli bina yıkıldı. 


Erzurum'un, kentsel değişim ve dönüşümde önemli bir dönüm noktasından geçtiğini dile getiren Başkan Sekmen, "Gerek inşaat sektörüne yön veren kamu iktisadi teşebbüsümüz Erkonut A.Ş. gerekse de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın işbirliğinde şehrimizi yeniden imar ve ihya ediyoruz. 


Erzurum; tarihi misyonuna, kültür dokusuna ve medeniyet tasavvurumuzun mirası olan sosyal kodlarına kentsel dönüşümle birlikte yeniden dönüş yapıyor. Hayata geçirdiğimiz sosyal projelerimizle şehir tarihini yeniden gün yüzüne çıkarıyoruz. Osmanlı'dan bize miras kalan cennet vatan Türkiye'nin bu kadim şehrini yeniden tasarlıyoruz" dedi. 


İHTİYAÇ SAHİPLERİ İÇİN 4 BİN KONUT 

Başkan Mehmet Sekmen, ekonomik zorluklar içerisinde hayatını idame ettiren vatandaşları ev sahibi yaptıklarını ifade ederek, şöyle dedi: "İstiyorum ki herkes ev sahibi olsun. Evine ekmek götürmekte zorlanan maddi durumdan yoksun hemşerilerimin ev sahibi olması benim en büyük temenni ve hedefimdir. Bunun için ne gerekiyorsa yapacağım. Burada bahçesi, sosyal donatı alanları, parkı, çevre ihata duvarları, otoparkı kısacası her şeyi içinde olan pırıl pırıl yeni konutlar yapacağız. Gölbaşı, Veyis Efendi, Hasan-i Basri, Yıldızkent ve daha birçok yerde belediyemiz kentsel dönüşüm seferberliği başlattı.  TOKİ  şuanda, Eski Hayvan Pazarı Kazım Yurdalan Mahallesi'nde 2 bin konut yapıyor. Şu anda 600'e yakın dairenin kaba inşaatı bitti. Yeni bir 600 konut geliyor, arkasından da bir 600 konut daha gelecek. Yine Dağ Mahallesi dediğimiz yerde de 4 bin konut yapacağız. Şehrimizde arzu ettiğimiz dönüşümü inşallah bu şekilde sağlayacağız. İnşallah birçok vatandaşımıza ev sahibi olma imkânı sağlayacağız. Maddi durumdan yoksun olanlar, ihtiyaç sahipleri bütün hemşerilerim ev sahibi olacak.


Işığın günümüzde modern şehircilik anlayışının bir parçası olduğunu ifade eden Başkan Mehmet Sekmen. "Erzurum ve ilçelerimizdeki ışıklandırma çalışmalarına farklı bir hava kazandırdık. Modern şehircilik anlayışı çerçevesinde ana arterlerde, kavşaklarda ve köprülerde LED aydınlatmaların yanında ağaç aydınlatmaları ve LED armatürlerle dekoratif ışıklandırma çalışmaları yaptık. Böylelikle turizm ve cazibe merkezi Erzurum, tarihsel hüviyetine medeniyet göstergesi olan ışıkla ayrı bir değer kazandırdı. Bu tasarımlar sonrası yurt içi ve yurt dışından gelen yerli ve yabancı turistlerin özellikle cadde, bulvar ve kavşaklarda yapılan ışıklandırmaları görünce hayran kaldıklarını öğreniyoruz. Bu beğeniler çalışmalarımıza şevk ve heyecan katıyor" şeklinde konuştu. 


ÜZÜNTÜLÜ ANLARDA BELEDİYE DESTEĞİ 

Kentte büyük bir hayvan borsasını 2016 yılında devreye sokacakları bilgisini de veren Başkan Sekmen, "Hınıs ve Oltu'da Canlı Hayvan Pazarları'nın ihalesini gerçekleştirdik. İlçelerimizde bir diğer hayvan meydanını da Narman'da yapacağız. İl ve ilçe merkezlerimizde 'Prestij Caddesi' çalışmaları ile sokak ve cadde sağlıklaştırılması çalışmaları devam ediyor. Mezarlıkların bakımı, ve cenaze hizmetleri bizim için önemli. Doğum ve düğün benzeri mutlu anlarımız olduğu gibi, cenaze gibi üzüntülü anlarımız da var. Cenazelerde modern sosyal belediyecilik anlayışıyla ücretsiz olarak hizmet vermeye başladık" şeklinde konuştu. 


Yeni Şafak


Geri Dön