20 / 04 / 2024

Erzurum'da 5 farklı yere GES kurulacak!

Erzurum'da 5 farklı yere GES kurulacak!

M.COŞKUN-MÜSİAD Başkanı Taner Bayır, Erzurum sanayi arazilerini çantacılardan kurtarmak ve Erzurum’a yatırım yapmak için 5 farklı yere Güneş Enerjisi Santrali(GES) kurmaya hazırlandıklarını duyurdu.



Son yıllarda yatırım alanında büyük yere sahip olmaya başlayan yenilenebilir enerji kaynağına Erzurum’da da yatırımlar artmaya başladı. Birçok kurumun yatırım alanında da öncülük etmeye başladığı yenilenebilir enerji kaynaklarından Güneş Enerjisi Santrali(GES)’ne Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) üyeleri de el attı. Toplam 5 MÜSİAD üyesi Erzurum’un 5 farklı noktasına 5 GES yapmak için çalışmaları başlattı.


AMAÇ ERZURUM’UN OLANI ELDE TUTMAK


MÜSİAD Başkanı Taner Bayır, “Şuanda Erzurum piyasasında ciddi anlamda çantacı dediğimiz uyanıklar var. Özellikle İç Anadolu’dan gelerek sanayi alanındaki arazileri alıp ruhsatını daha pahalı satıyorlar. Şuanda GES için Erzurum’da 140 adet başvuru var. Bunların sadece 3’de 1’i Erzurumlu. Bizde buna önlem almak adına ve Erzurum’a yatırım alanında bir çalışma başlattık. MÜSİAD olarak 5 üyemizle 5 GES yapmak için gerekli çalışmaları başlattık. Şu aşamada Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden GES yapacağımız arazilerin tarım arazisi olmadığına yönelik izin belgesinin çıkmasını bekliyoruz. İzin çıkmasıyla birlikte tesislerin çalışmaları tam hız başlayacaktır.” dedi.


5,5 MİLYON EURO’LUK YATIRIM


GES’in genel değerlendirilmesini yapan Bayır, “MÜSİAD olarak 5 iş üyelerimizle Erzurum Tekman, Narman, Hınıs, Oltu ve Hasankale ilçelerine 5 GES yapılacaktır. Bu GES’lerin her birinin maliyeti 1 Milyon 100 Bin EURO, toplamda ise 5 Milyon 500 Bin EURO tutarında olacaktır. Bu santraller toplamda ise 5 Megawatt elektrik enerjisi üretecektir. Şuanda Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden GES yapacağımız arazilerin tarım arazisi olmadığına yönelik izin belgesi için başvurumuzu yaptık. En kısa sürede belgemizde çıkmasıyla santrallerin yapımına başlayacağız.” diye konuştu.



Erzurum Gazetesi


Geri Dön