19 / 03 / 2024

Erzurum'da 97 hektarlık alan kentsel dönüşümle yenilenecek!

Erzurum'da 97 hektarlık alan kentsel dönüşümle yenilenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Büyüksehir Belediyesi arasında imzalanan protokolle Erzurum'da, kentsel dönüşüm uygulanacak. Dönüşüm, Yakutiye sınırları içerisinde kalan Mecidiye, Aziziye, Gaziler ve Veyisefendi mahallelerini kapsıyor...



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Büyüksehir Belediyesi arasında imzalanan protokolle Erzurum'da, kentsel dönüşüm uygulanacak. Dönüşüm, Yakutiye sınırları içerisinde kalan Mecidiye, Aziziye, Gaziler ve Veyisefendi mahallelerini kapsıyor. 


ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı, Erzurum'da kentsel dönüşümü başlatıyor. Erzurum'un Yakutiye ilçesi sınırları içerisinde kalan ve Mecidiye, Aziziye, Gaziler ve Veyisefendi mahallelerini de kapsayan, Bakanlar Kurulu kararı ile riskli alan ilan edilen yaklaşık 97 hektarlık alanda yürütülecek uygulamalara ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında protokol imzalandı. Protokol ile Bakanlık ve belediye işbirliği içerisinde Erzurum'da 97 hektarlık alanın tamamen yenileneceği çalışmalara hız verildi. 


Yaklaşık 13 bin kişinin yaşadığı ve 3 bin 750 konut yapısının bulunduğu alanda uygulama etaplar halinde yürütülecek. Kentsel dönüşüm ile göç veren ve çöküntü alanı haline gelen afet tehdidi altındaki bölgenin yeniden canlandırılması sağlanacak, bölgede oturan vatandaşlar bulundukları bölgede yeni konutlarda ikamet edecekler. Bölgede hazırlanan tasarım ile yöresel mimari unsurları taşıyan sağlıklı, güvenli, enerji açısından verimli bir yerleşim alanı oluşturulacak, sosyal donatı alanları arttırılacak, altyapı ve ulaşım sistemleri yenilenecek. İmzalanan protokolle beraber 13 bin kişinin yaşadığı alanda çalışmalara hız verildi. 


Star 





Geri Dön