29 / 03 / 2024

Erzurum’da altyapı seferberliği!

Erzurum’da altyapı seferberliği!

Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne (ESKİ) bağlanan Palandöken, Aziziye ve Yakutiye merkez ilçelerindeki mahallelere 2.5 milyon lira maliyetli içme suyu ve kanalizasyon yatırımı yapıldı.



Erzurum Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezindeki su ve kanalizasyondan oluşan altyapıya dev bir yatırım yaptı.

6360 Sayılı yeni yasayla Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne (ESKİ) bağlanan Palandöken, Aziziye ve 


Yakutiye merkez ilçelerindeki mahallelere 2.5 milyon maliyetli içme suyu ve kanalizasyon yatırımı yapıldı. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, altyapıya büyük önem verdiğini ifade etti. Sekmen, altyapı çalışmalarını şöyle anlattı:


“ESKİ Genel Müdürlüğü mahallelerde sağlıklı bir altyapı için hummalı bir şekilde çalışıyor. Ekiplerimiz, Yakutiye ve Palandöken ilçelerine bağlı Taşlıgüney, Yazıpınar, Uzunyayla, Değirmenler, Altıntepe ve Güzelova mahallelerinin aralarında bulunduğu 14 mahallede yatırım değeri 1 milyon 150 bin TL olan 15 bin metre içme suyu isale ve şebeke hattı ile 10 bin metre atık su kanal hattı ve muhtelif büyüklükte olan su depolarının yapımına devam ediyor. Yine Aziziye ilçesine bağlı aralarında Başovacık, Çiğdemli, Özbilen, Dağdagül, Yoncalık, Beypınarı mahallelerinin bulunduğu 13 mahallede de yatırım değeri 1 milyon 350 bin TL olan 21 bin 500 metre su isale ve şebeke hattı, 11 bin metre atık su kanal hattı ve 11 su deposu yapımında sona gelindi. Söz konusu köylerin bir kısmına 20 kilometrelik isale hatlarıyla su arıtma tesislerimizden su veriyoruz. Toplam yatırım tutarı 2.5 milyon TL olan bu çalışmalarımız inşallah kasım ayında tamamlanacak.” 


Başkan Sekmen, ESKİ Genel Müdürlüğü’nün çevreyi düzenleyen yatırımcı bir kuruluş haline geldiğini anımsatarak, “ESKİ; yaptığı su, kanal ve çevre yatırımlarıyla yatırımcı bir kuruluş haline geliyor. İnsanımıza hizmeti gaye edinen yönetimimizde yaptığımız çalışmalarla kırsaldaki 27 mahallemizde yaşayan halkımıza 24 saat kesintisiz su sağlayacağız. Üç merkez ilçeye bağlı toplam 123 köyün su ve kanal altyapı hizmetlerini 2016’nın sonunda tamamlamış olacağız” diye konuştu.



Hürriyet Yerel





Geri Dön