24 / 04 / 2024

Erzurum’da karla mücadele çalışmalarına 33 milyon TL ayrıldı!

Erzurum’da karla mücadele çalışmalarına 33 milyon TL ayrıldı!

Yılın 6 ayı kış koşullarının etkisindeki Erzurum’da karla mücadele çalışmalarına bu yıl 33 milyon TL ayrıldı. Artık köylerden de sorumlu olan belediyelerin iş yükü artmış durumda




Ağır kış koşullarının hüküm sürdüğü Erzurum’da karla mücadeleye yaklaşık 33 milyon TL bütçe ayrıldı. İl Özel İdaresi 15 milyon TL, Büyükşehir Belediyesi 8 milyon TL,Aziziye Belediyesi 3 milyon Tl, Yakutiye Belediyesi 4 milyon TL, Palandöken Belediyesi de 3 milyon TL karla mücadeleye bütçe ayırdı. Erzurum İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adnan Yazıcı, mart ayına kadar karla mücadele çalışmasının aralıksız sürdürüleceğini belirterek, “Bu yıl 5 bin 524 kilometre alanda karla mücadele çalışması yapacağız. Erzurum’a ilk karın yağdığı 25 Kasım’da karla mücadele çalışmalarını başlattık. Erzurum’da 883 köyde, 577 mezrada çalışacağız. Karla mücadele çalışmasında 32 greyder, 10 dozer, 5 kar savurma, 11 kar bıçaklı kamyon, 3 kar üstü araç, 32 kar mücadelesinde görevli araç, 20 kar mücadelesinde yükleyici araç olmak üzere toplam 113 araç ve 207 personelimizle çalışıyoruz. Bu yıl için 15 milyon 44 bin TL bütçe ayrıldı” dedi. 


Erzurum Büyükşehir Belediyesi de modern karla mücadele araçlarıyla şehrin dört bir yanında çalışmaları sürdürüyor. 2013-2014 yıllarını kapsayan hazırlık planı çerçevesinde karla mücadele ekipleri, şehir merkezinde hemen hemen her gün çalışıyor. Ana ve ara arterlerdeki yol ve kaldırımları temizleyen kar timleri, yaklaşık 60 güzergâhta kar temizliği yapıyor. Geçen dönem olduğu gibi bu yıl da 3 greyder, 4 kepçe, 14 kamyon, 3 tuz serpme aracı, 2 bıçaklı araç, 1 rolbo bıçak, 4 mini loder, 3 eder, 1 kar savurma aracı ve 4 kılavuz olmak üzere toplam 39 araç, kentte karla mücadele çalışmalarında kullanılıyor. Bu arada yaklaşık 150 personel de karla mücadelede aktif görev alıyor. Bu yıl da yaklaşık 8 milyon TL karla mücadeleye bütçe ayrıldı.


Yollar geniş, mücadelede boyut büyüttük


Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz ise bu yıl muhtemelen karla mücadele çalışmaları için 3 milyon lira tutarında bir harcama yapacaklarını belirterek, “Aziziye’de sadece 20 yerleşim birimi köy/mahalle oldu. Bu durumda karşımıza karla mücadele yapılmasını gerektiren 110 kilometre uzunluğunda köy yolu çıktı. Ayrıca 7 Ilıca’da, 6 da Dadaşkent’te mahallemiz var. Bilindiği gibi Ilıca ve Dadaşkent’teki yollar oldukça geniş ve bu da karla mücadelede ölçek büyütmemiz anlamına geliyor. Karla mücadele ekibimiz 50-55 kişiden oluşuyor” diye konuştu.


Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, 20 iş makinasının hazır bekletildiği, karla mücadelenin 4 greyder, 4 loder, 8 kamyon, 1 mini loder, 1 kazıyıcı ve 1 de yükleyici ile kontrol aracıyla yapıldığını kaydederek, “15’i gece vardiyasında 45 personelle çalışıyoruz. Yaklaşık 3 milyon TL bütçe ayrıldı” dedi.


Yakutiye’de karla mücadele çok çetin


Yakutiye, Erzurum’da karla mücadelenin en çetin geçtiği ilçe. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, ilçede iş makinalarının bile girmekte zorlandığı yol ve sokaklar olduğunu belirterek, “Bu yıl da sayıları 40’ı bulan iş makinası ve 50 kişilik karla mücadele ekibiyle ilçe halkımızın hizmetindeyiz. Bu yıl harcamanın en az 3 milyon lira olmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.



Dünya


Geri Dön