27 / 04 / 2024

Erzurum'da kentsel dönüşüm Büyükşehir'e devredildi!

Erzurum'da kentsel dönüşüm Büyükşehir'e devredildi!

Erzurum Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü Yakutiye îlçesine bağlı Dağ mahallesinde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmalarını Erzurum Büyükşehir Belediyesine devredildi.



Erzurum Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü Yakutiye îlçesine bağlı Dağ mahallesinde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmalarını Erzurum Büyükşehir Belediyesine devredildi. 


Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından şuana kadar 3. ve 8. Etap kamulaştırma çalışmaları tamamlandığını ifade eden Çevre Şehircilik İl Müdürü Rahmi Şenocak, Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından Erzurum Büyükşehir Belediyesine devir edildiğini söyledi. 


Şenocak," Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü olarak Yakutiye İlçesine bağlı Dağ mahallesinde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 3. ve 8. Etap kamulaştırma çalışmaları tamamladık. 305 kişinin arsası kamulaştırıldı. Diğer kişilerin ise konut karşılığı anlaşmaya varıldı. Şuana kadar 18 Milyon TL kamulaştırmaya ödenek harcandı. Misyonumuz dönüşüm, yenileme ve transfer alanlarının belirlenmesi, riskli yapıların tespiti, düzenleme ve değerleme iş ve işlemlerinin yapılmasını sağlamak; dönüşüm uygulamalarında hak sahipliği, uzlaşma, kamulaştırma, gayrimenkullerin değer tespitlerini yapma ve Bakanlıkça belirlenen esaslar ve proje çerçevesinde hak sahipleri ile anlaşmalar sağlama, kat mülkiyeti tesisi, tescili ve imar hakkı transferi ile ilgili iş ve işlemleri yürütmek. Erzurum tarihi bir şehir, bu nedenle kentsel dönüşüm kolay değil. Bu işler hep birlikte yapılacak işler. Koordıne çalışmak çok önemli. Kentsel dönüşüm basit bir iş değil, vatandaşın evini alıyorsun, eski binalarını yıkıyorsun, daha sonra kamulaştırıp alt yapısını ve üst yapısını yapıyorsun. Okulu, camisi, hepsi bunun içinde, tüm bunları düşünerek yeni bir şehir kuruyorsun. Bu hafife alınacak bir sistem değil, halk ikna olmalı, karşılıklı uyum ve güvene dayanmalı. Eğer bu iş hızlı bir şekilde yapılırsa vatandaş memnun kalıyor, ancak bu süreç ihale ile başlıyor. Vatandaşın beklentileri doğrultusunda kademe kademe kentsel dönüşümü icra etmeye çalışıyoruz. Erzurum'un çehresini değıştiremeye devam edeceğiz." dedi .


Milletin Sesi


Geri Dön