18 / 04 / 2024

Erzurum'da kentsel dönüşüm heyecanı yaşanıyor!

Erzurum'da kentsel dönüşüm heyecanı yaşanıyor!

Erzurum Yakutiye'de kentsel dönüşüm devam ederken,şehirde de dönüşüm heyecanı yaşanıyor.Korkut, Hacıcuma,Taş Mescit,Narmanlı ve Kadana mahallesini çevreleyen 152 bin metrekare alanda kamulaştırmaların son noktada olduğunu söyledi.



Erzurum merkez Yakutiye İlçe Belediyesi tarafından yürütülen Kentsel Dönüşüm Projeleri devam ederken, şehirde de dönüşüm heyecanı yaşanıyor.


150 dönüm alandan oluşan Hacıcuma, Taş Mescit, Kadana ve Narmanlı mahallesinin bir bölümünü içerisine alan Kentsel Dönüşüm Projesi, kamulaştırma safhası tamamlanmak üzere. Hasanibasri, Mehdiefendi, Habibefendi ve Sultan Melik Mahallelerini içeren Kentsel Dönüşüm Projelerinin yapım sürecine girdiği belirtilen projelerin ardından Erzurum için en marka proje olarak görülen Hacıcuma, Taş Mescit ve Kadana Kentsel Dönüşüm Projesi, konum itibariyle de heyecan verici.


Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Hacıcuma, Taş Mescit, Narmanlı ve Kadana mahallesini çevreleyen 152.000 metrekare alanda kamulaştırmaların son noktada olduğunu söyledi. Başkan Korkut, "Hacıcuma, Kadana, Taş Mescit ve Narmanlı mahallesinin bir bölümünü kapsayan, Hacıcuma Projesi diye özetlediğimiz proje Yeşil Yakutiye'nin ardından bir ada olarak yapılaşmasıyla dikkat çekecek. Bu bakımdan oldukça heyecan verici. Projenin diğer bir önemi de Erzurum'u her açıdan görülebilir, izlenebilir kılması. Erzurum Kalesi, Üç Kümbetler, Tabyalar, atlama kuleleri ve Palandöken'i rahatlıkla izleyebileceğimiz bir konuma sahip proje beni fazlasıyla heyecanlandırıyor" dedi.


Hürriyet 


Geri Dön