28 / 03 / 2024

Erzurumlu emlakçılardan belediyeye destek çağrısı!

Erzurumlu emlakçılardan belediyeye destek çağrısı!

Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Bünyamin Canlar, emlak piyasasında işlerin kötü gitmesine karşı emlakçılar ile belediyeleri iş birliğine davet etti.



Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Bünyamin Canlar, emlak piyasasında işlerin kötü gitmesine karşı emlakçılar ile belediyeleri iş birliğine davet etti. 

Emlak sektörü son yıllarda kar elde edemez hale geldi. Bunların başında, emlakçilerin artması, vatandasın alım gücünün düşmesi ve son günlerdeki dövizin hareketlenmesi yer alıyor. Kentsel dönüşümdeki hareketlenmenin artmasıyla zora giren emlak piyasası kendi içinde çözüm aramaya başladı. Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Bünyamin Canlar, bu sıkıntılı dönemden kurtulmak için bir projeye öncülük etmeye hazırlanıyor. Eğer proje olumlu olarak destek alırsa emlakçılar için bir umut kapısı açılmış olacak. 


Projenin içeriği hakkında bilgi veren Canlar. "Emlak Müşavirleri Demeği Başkanlığı olarak emlakçilerin işıııi artırmak ve Belediyelerin yapımı istimlâk ettikleri yerleri yeniden yem binaların yapılması için harekete geçtik. Satış aşamasında olan yerleri güvenirliği artırmak aduıa Erzurum'daki tüm emlakçileri toplayarak. Belediyelerin satışa sunacağı yerleri Emlakçileri aracı kullanarak. satmak istedikleri konutlar için teklif verdik. înşallah bu çalışma müspet sonuçlanır ise emlakçıların iş yapabilirliği artırmış olacağız. Bu yaptığımız çalışmaya şahsım ve yönetimim olarak girdim." dedi. 


BELEDİYELER DE KAZANACAK 

Projenin uygulanmaya başlamasıyla birlikte emlakçilerin yanı sıra belediyelerinde kazanacağını ileri süren Canlar. "Bu projenin belediyelere getirişi en önemli tarafı bir projeye başlamak ve yapmak sayılmayacağı gibi yapılacak olan inşaatların belediyeler tarafından satılabilir olması biz emlakçiler bu uoktada devreye giriyoruz. Bir projeyi Erzurum'daki emlakçilerin satın alması demek projenin yüzde yüz başarı sağlamak adına adımlar olur. Belediye Başkanlarımızın bu konuya bu açıdan bakarak. ıl içerisindeki Emlakçileri kalkındırmak adıyla yapılacak hareket* lerden en güzel adım düşüncesiyle bu şekilde hareket etmesi lazım. Bu demek çalışması biz çınlak komisyoncularına bakış açısını değiştirecek. hem de mesleğimizi Erzurum ili içerisinde daha iyi noktalara getirmek için çalışma ortamı sağlayacak." diye konuştu. 


Erzurum Gazetesi


Geri Dön