11 / 05 / 2024

Es-Ay İnşaat Tekstil Şirketi ihalelerden men edildi!

Es-Ay İnşaat Tekstil Şirketi ihalelerden men edildi!

İçişleri ve Ulaştırma Bakanlığı, 4734 Sayılı Kamu İhale ve 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununa göre 1 kişi ve 1 firmaya, 1’er yıl süreyle ihalelere katılma yasağı getirdi



Yasaklara ilişkin duyurular, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı.

Duyurulara göre Ulaştırma Bakanlığı, Malatya PTT Başmüdürlüğü tarafından yapılan ihaleye katılan, "Es-Ay İnşaat Gıda Tekstil Taşımacılık Madencilik Temizlik Hizmetleri Elektronik Cihaz Petrol Ürünleri İmalat ve Hizmet İşletmeleri Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi" ile ortağı "Aydın Hülakü"yü ihalelerden men etti.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı şirket, 12 ay süreyle ihalelere giremeyecek.

-İÇİŞLERİ BAKANLIĞI-

Öte yandan İçişleri Bakanlığı, "Kemal Atalay"a ceza verdi.

Van İl Özel İdaresi tarafından yapılan ihaleye katılan ve Van’da bulunan Kemal Atalay, 1 yıl süreyle tüm ihalelerden men edildi.

-4734-4735 SAYILI KANUNLAR-

4734 Sayılı Kamu İhale ve 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu "yasak fiil veya davranışları" düzenliyor.

Söz konusu maddelerde, mevzuata aykırı davranışlardan bazıları şöyle sıralanıyor:
"Hile, vaat, tehdit, nüfuz kullanma, çıkar sağlama, anlaşma, irtikap, rüşvet suretiyle veya başka yollarla ihaleye ilişkin işlemlere fesat karıştırmak veya buna teşebbüs etmek.

-İsteklileri tereddüte düşürmek, katılımı engellemek, isteklilere anlaşma teklifinde bulunmak veya teşvik etmek, rekabeti veya ihale kararını etkileyecek davranışlarda bulunmak.

-Sahte belge veya teminat düzenlemek, kullanmak veya bunlara teşebbüs etmek.

-Alternatif teklif verebilme halleri dışında, ihalelerde bir istekli tarafından kendisi veya başkaları adına doğrudan veya dolaylı olarak, asaleten ya da vekaleten birden fazla teklif vermek."
AA


Geri Dön