29 / 03 / 2024

Esas Gayrimenkul 2016'da 3 yeni AVM açacak!

 Esas Gayrimenkul 2016'da 3 yeni AVM açacak!

Esas Gayrimenkul, AVM yatırımlarını hızlandırdı.Erhan Kamışlı, “Çanakkale’deki Esas 17 Burda AVM’nin açılışının ardından bu yıl Kocaeli ve Bolu’da 2 yeni AVM daha açacağız'' dedi.




Esas Gayrimenkul, AVM yatırımlarını hızlandırdı. İstanbul’da dün düzenlenen toplantıda Çanakkale’nin en büyük alışveriş merkezini yarın açacaklarını açıklayan Esas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kamışlı, “Çanakkale’deki Esas 17 Burda AVM’nin açılışının ardından bu yıl Kocaeli ve Bolu’da 2 yeni AVM daha açacağız.


2016 yılında da 3 yeni projeye başlayacağız.” açıklamasında bulundu. Yurtiçi ve yurtdışında hayata geçirdiği ofis ve ticari projelerle adını duyuran Esas Gayrimenkul Türkiye’deki sıfırdan ürettiği ilk AVM projesi olan Çanakkale Esas 17 Burda AVM’nin ardından eylülde Bolu Esas 14 Burda ve Kocaeli Esas 41 Burda AVM’nin açılışını yapacak. Yurtdışında satın alma ve birleşme yurtiçinde ise sıfırdan proje üretmeyi hedeflediklerini belirten Erhan Kamışlı, yurtiçi ve yurtdışı yatırımlarının 1,5 milyarı geçtiğini belirtti.


Türkiye’de sıfırdan ürettikleri ilk AVM projesi olan Çanakkale Esas 17 AVM’nin 9 Nisan’da açılışını yapacaklarını belirten Kamışlı, “Bu yıl sonuna kadar 2 AVM açılışı daha yapacağız. Yıl sonunda 200 bin metrekare kiralanabilir alana ulaşacağız. 2016 yılında 3 yeni projeye daha start vereceğiz. Hedefimiz 2016 sonuna kadar 500 bin metrekare kiralanabilir alana ulaşmak.” diye konuştu. Arazi arayışlarının devam ettiğinin altını çizen Kamışlı, “Biz Türkiye’nin batısı ile ilgileniyoruz. Ama İstanbul’da bir AVM yatırımı hiç düşünmüyoruz.” dedi. Konut üretmeye sıcak bakmadıklarını belirten Esas Gayrimenkul CEO’su Kazım Köseoğlu ise, “Biz ofis ve AVM üretiyoruz. Bizim işimiz bu ve böyle de ilerleyeceğiz. Konut ya da kentsel dönüşüm projelerine sıcak bakmıyoruz.” ifadesinde bulundu.


Tivari Hayat


Geri Dön