25 / 04 / 2024

Esas Gayrimenkul ticari gayrimenkul yatırımlarına hızla devam edecek!

Esas Gayrimenkul ticari gayrimenkul yatırımlarına hızla devam edecek!

Esas Gayrimenkul'ün CEO'su Kazım Köseoğlu; ''Yurtiçinde ve yurtdışında ticari gayrimenkul alanında yatırım yapmaya hızla devam edeceğiz'' dedi.



Faaliyetine 2009 yılında ticari gayrimenkul projelerine yatırım yaparak başlayan Esas Gayrimenkul, Anadolu'daki AVM projeleriyle dikkat çekiyor. Esas Gayrimenkul'ün CEO'su Kazım Köseoğlu ile AVM yatırımlarını konuştuk. Köseoğlu, ''Esas Gayrimenkul olarak yurtiçinde ve yurtdışında ticari gayrimenkul alanında yatırım yapmaya hızla devam edeceğiz'' diyor. 


Esas Gayrimenkul neden AVM yatırımlarına önem veriyor? 

Türkiye'de ve yurtdışında yatırım fırsatlarına odaklanan; en genç, en dinamik ve en yenilikçi özel sermaye yatınmcılanndan birisi olan Esas Holding olarak; daha geniş coğrafyalardaki yatınm fırsatlarını takip etmek amacıyla yurt dışında başta ingiltere merkezli olmak üzere gayrimenkul sektörüne de giriş gerçekleştirerek 2009 yılında Esas Gayrimenkulu kurduk. Gayrimenkul sektörüne yeni ve genç bir soluk kazandıran Esas Gayrimenkul olarak çalışmalanmızı yurt dışında satın alma ve birleşme; Türkiye'de ise sıfırdan yatırım stratejimiz ile ağırlıklı olarak ticari gayrimenkul alanında gerçekleştiriyoruz. Ticari gayrimenkul fokusumuz doğrultusunda da başlıca yatinmlanmız AVM projelerimiz oluyor. 



Türklerin alışverişe düşkünlüğü sizin yatırımlarınızı nasıl etkiliyor? 

Esas Gayrimenkul olarak biz Türkiye'nin büyümeye devam edeceğini; orta sınıfın güçlenmeye devam edeceğine inanıyoruz. Büyüyen orta sınıfın büyüyen ihtiyaçlan var. Büyüyen orta sınıf Türkiye'nin her yerinde alışveriş yapmayı seviyor ve belli markalan özellikle tercih edebilmek isüyor. Özellikle bayanlar ve çocuklar bu markalardan almak istiyor. Bulunduklan yerde bu markalara ulaşamadıklan durumda gelip İstanbul'dan alıyorlar. Dolayısıyla bu noktada ticari gayrimenkulüngiderek gelişeceğini ve bizim de Esas Gayrimenkul olarak AVM yatinmlanmıza devam edeceğimizi söyleyebiliriz. 


Esas Gayrimenkul' un AVM yatırımları hakkında bilgi verir misiniz? 

 Esas Gayrimenkul olarak başlıca yurtiçi projelerimiz; Kurtköy Aeropark, Maltepe Ofispark, Kavacık Esas Plaza, Esas 14 Burda AVM, Esas 41 Burda AVM, Esas 17 Burda AVM ve Esas 67 Burda AVM. 

Yurtdışında da yatırımlarına aktif bir şekilde devam eden bir firma olarak İngiltere'de toplamda 5 adet alışveriş merkezi ve 11 adet ofis binası; New York Manhattan'da da 1 adet otel, 2 adet ofis binası projemiz öne çıkıyor. Esas Gayrimenkul olarak yurtiçinde ve yurtdışında ticari gayrimenkul alanında yatırım yapmaya hızla devam edeceğiz. 


Kısa vadeli hedeflerinizden söz eder misiniz? 

Esas Gayrimenkul olarak; 4 yılda toplamda 6 AVM hedefimiz bulunuyor. Her 2 senede 3 tane yeni AVM yapma hedefiyle hareket ediyoruz. Bu anlamda 2016 yılında da 3 tane yeni AVM açma hedefimiz mevcut. Şu an üzerinde çok ciddi şekilde konuştuğumuz 3-4 tane arsa var. Bu arsalardan en az 3 tanesini en kısa zaman içinde almak ve yatırımlarımıza başlamak istiyoruz. 

2018 yılında da 3 tane AVM açmayı hedefliyoruz. Bu sayede 2018 yılına kadar toplamda 9 ile 10 arasında AVM'ye ulaşacağız. Bu yatırım hedeflerimiz hep sıfırdan yapma üzerine. 


Bolu'daki yatırımınız Anadolu'daki AVM ihtiyacını da gösteriyor? 

Bolu'nun merkezinde halkın tüm ihtiyaçlarına çözüm bularak; alışverişin yanı sıra yeme-içme, kültür-sanat ve eğlencenin de tek adresi olmaya hazırlanan Esas 14 Burda projemizi; 35 bin metrekarelik kiralanabilir alanı, 17 bin metrekarelik orta ölçekli, 5 bin metrekarelik büyük ölçekli mağazaları ile toplamda 120 adet mağaza, hipermarket, elektronik market ve yapı market alanları ile bir sinerji yaratacak şekilde 5 Kasım 2015 tarihinde açtık. Tıpkı Bolu yatmmımızda olduğu gibi AVM projelerimizi istanbul yerine Anadolu illerinde hayata geçirmeyi tercih ediyoruz. Seçtiğimiz, AVM yatırımı gerçekleştirdiğimiz Çanakkale, Bolu, Kocaeli gibi illerin bu projelerimize ihtiyacı vardı. 


Anadolu sektörün yeni açılımı mı? 

İstanbul'dan bakınca AVM yatırımı gerçekleştirmek gereksiz gözükebilir ama Anadolu'da durum böyle değil. Örneğin Esas 14 Burda yatırımımızdan önce Bolu'da bir tane sezon ürünü almak istediğinizde bunu bulabileceğiniz bir nokta yoktu. Özellikle İstanbul'dan bakınca Türkiye'de çok fazla alışveriş merkezi var gibi geliyor. Ama Anadolu'da durum böyle değil.  Mikro lokasyonlarda AVM yatırımlarına büyük ihtiyaç var. Talep olduğu için de hayata geçen projelerin Anadolu'da başarılı Kazım Köseoglu olacağına inanıyoruz. 


Posta Ek 



Geri Dön