29 / 03 / 2024

Esas Holding, AFM Sinemaları´nın yüzde 88'ini aldı

Esas Holding, AFM Sinemaları´nın yüzde 88'ini aldı

Rus Alfa Group´un satışa çıkardığı AFM Sinemaları´nı 82.4 milyon dolara Ali Sabancı´nın ortağı olduğu Esas Holding satın aldı



Rus Alfa Group´a bağlı Eurasia´nın satışa çıkardığı AFM Sinemaları´nın yeni sahibi Esas Holding oldu. Esas Holding AFM´nin sermayesinin yüzde 88.01´ini temsil eden ve Eurasia Cinemas B.V.´ye ait hisseleri 82.4 milyon dolara satın aldı. Hisse alım anlaşmasının dün imzalandığı AFM 1965 yılında İstanbul Beyoğlu´nda 2 sinemayla sektöre girmişti. Bugün Türkiye genelinde 201 sinema salonuyla hizmet veren AFM´nin yüzde 51.9´u 2007 yılında Rus Alfa Group´a 28.5 milyon dolara satılmıştı. Alfa Group´un tüm sinema varlıklarının toplandığı Hollandalı Eurasia Cinemas ise, 2007´de yüzde 38.1´i halka açık olan AFM´nin yüzde 36.11´lik hissesini çağrı yoluyla toplamıştı. Böylece Eurasia´nm AFM hisselerinin oranı yüzde 88.01 olmuştu. 2000´de Şevket Sabancı, Ali Sabancı ve Emine Sabancı´nın Sabancı Holding´den ayrılarak kurduğu Esas Holding´in havacılık, gıda, sağlık ve perakende alanlarında yatırımları bulunuyor.
Star

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Ali Sabancı, AFM sinemalarını aldı

Pegasus ile havacılık, Medline ile sağlık, Çoban markasıyla süt ürünleri şirketlerine sahip, bunun yanında çerez, kırmızı et gibi sektörlerde de faaliyette bulunan Esas Holding, şimdi de AFM ile sinema salonu işletmeciliği sektörüne giriyor.

Şevket Sabancı ve çocukları Emine Sabancı Kamışlı ile Ali Sabancı´nın şirketi Esas Holding, AFM Uluslararası Film Prodüksiyon Ticaret ve Sanayi A.Ş´nin sermayesinin yüzde 88.01´ini temsil eden Eurasia Cinemas B.V.´ye ait hisseleri alıyor.

Esas Holding A.Ş ile Eurasia Cinemas B.V. arasında hisse alım anlaşması dün imzalandığı açıklandı.
AFM Uluslararası Film Prodüksiyon Ticaret ve Sanayi A.Ş´nin, Kamuyu Aydınlatma Platformu´nda (KAP) yayımlanan açıklamasında, hisse alım anlaşması uyarınca, satıma konu hisselerin satıcılar tarafından alıcıya devrinin, Rekabet Kurulu ve hisse alım anlaşması kapsamında öngörülen diğer izin, şart ve koşulların tamamlanmasına tabi bulunduğu belirtildi. AFM´den yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi: "Şirketimiz, AFM Uluslararası Film Prodüksiyon Ticaret ve Sanayi A.Ş´nin sermayesinin yüzde 88.01´ini temsil eden ve Eurasia Cinemas B.V´ye ait hisselerin Esas Holding A.Ş´ye satılması ile ilgili olarak, Esas Holding A.Ş. ile Eurasia Cinemas B.V. arasında hisse alım anlaşmasının imzalanmış olduğu bilgisi şirketimize iletildi. Hisse alım anlaşması uyarınca, kapanışta Esas Holding A.Ş. Satıma Konu Hisseler için satıcılara nakit ve peşin olarak 82 milyon 386 bin 160 dolar ödeyecek. Ancak hisse alım anlaşması uyarınca, bu hisse alım fiyatı hisse alım anlaşmasında belirtilen şart ve koşullara bağlı olarak bazı uyarlamalara tabi olabilecek."
Radikal


Geri Dön