19 / 04 / 2024

Esas Holding Kocaeli ve Bolu'da AVM açacak!

Esas Holding Kocaeli ve Bolu'da AVM açacak!

Esas Gayrimenkul, Anadolu şehirlerindeki yatırımlarına devam ediyor. Çanakkale’de 17 Burda alışveriş merkezini 85 milyon dolar yatırım yaparak açan Esas, sıraya Kocaeli ve Bolu’yu koydu.



Esas Holding bünyesindeki Esas Gayrimenkul, ticari gayrimenkul alanında yatırımlarını sürdürüyor. Yurt içinde ve yurt dışında toplam değeri 1.5 milyar doları bulan gayrimenkule sahip olan Esas Gayrimenkul, Anadolu şehirlerindeki yatırımlarına da hız verdi. Esas Gayrimenkul CEO’su Kazım Köseoğlu, Anadolu’da belirledikleri üç ilde üç alışveriş merkezi projesine başladıklarını belirterek, “Kocaeli, Bolu ve Çanakkale illerimizde başladığımız yatırımlarımızdan ilk açılışımızı Çanakkale’de yer alan Esas 17 Burda projemiz ile gerçekleştiriyoruz. 85 milyon dolar yatırımla hayata geçen Esas 17 Burda, 9 Nisan’da açılacak” dedi. 

 

Alışveriş merkezi ve ofis alanında 2016 sonuna kadar 500 bin metrekare kiralanabilir alana ulaşmayı hedeflediklerini belirten Köseoğlu, “2015 sonuna kadar 220 bin metrekareye ulaşacağız. 2016 bizim için hareketli bir dönem olacak. 2 yılda yaptığımız işi bir yılda tamamlayıp 500 bin metrekareye ulaşacağız” dedi. Köseoğlu, Kocaeli, Bolu ve Çanakkale’nin dışında hayata geçecek 3 alışveriş merkezine toplam 500 milyon dolar yatırım yapacaklarını da sözlerine ekledi. Köseoğlu, İngiltere ve ABD’de ofis ve alışveriş merkezi yatırımları olduğunu hatırlatarak, Kuzey Avrupa ülkelerinde yatırım arayışlarının sürdüğünü söyledi. Ticari gayrimenkulde büyümeyi hedeflediklerini anlatan Köseoğlu, en az 80-100 milyon dolar yatırım değerine sahip projelere imza atacaklarını söyledi.  

 

Yatırım için anlamlı sene

 

ESAS Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kamışlı, Esas 17 Burda’nın sıfırdan hayata geçirdikleri ilk alışveriş merkezi projesi olduğunu belirterek, “İçinde bulunduğumuz 2015 yılı Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıl dönümü olması sebebiyle de Çanakkale’nin geleceğinin daha güzel imar edilmesi, bu önemli misyonun başlatılması için çok anlamlı bir sene” diye konuştu.

 

130 mağazaya yer verilen Esas 17 Burda’nın yüzde 80’i Çanakkale’ye ilk kez gelen markalara, yüzde 20’si de yerel markalara kiralandı. AVM’ye yılda 8 milyon ziyaretçi bekleniyor.


Vatan 


Geri Dön