27 / 04 / 2024

Esas Holding'den Balıkesir’e 100 milyon dolarlık AVM!

Esas Holding'den Balıkesir’e 100 milyon dolarlık AVM!

Pegasus Havayolları’nın kurucusu olan ve gayrimenkul yatırımlarına imza atan Esas Holding’in Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sabancı, Balıkesir’e 100 milyon dolarlık alışveriş merkezi projesi yapacaklarını açıkladı.




Projenin hayata geçirilmesi için arsa yatırımı tamamlanırken, Sabancı, önceki gün Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Edip Uğur’u ziyaret ederek, “alışveriş caddesi” konseptli proje hakkında görüş alışverişinde bulundu.



Sabancı, 2016 yılının ilk çeyreğinde başlayacak olan projeye 100 milyon dolar yatırım gerçekleştireceklerini söyledi.


Başkan Uğur, Balıkesir’e yapılacak her yatırımın karşılık bulacağını söyledi.


Uğur, Balıkesir’in coğrafi konumu itibariyle üretim ve tüketim noktalarının merkezinde yer aldığını, bu potansiyelin yatırımcıların da dikkatini çektiğini vurguladı. Başkan ayrıca, dünyaca ünlü otel zinciri Hilton’un da Balıkesir’de otel yapacağına işaret etti.


‘Esnafla birlikte...’


Havaalanlarının şehrin havasını değiştirdiğini ve bu kapsamda Balıkesir’de üç tane havaalanın bulunmasının önemli bir avantaj olduğunu kaydeden Ali Sabancı, “Balıkesir bize çok heyecan veriyor. Gayrimenkul stratejimize tam oturuyor Balıkesir. Bir alışveriş merkezi şehrin sosyal hayatına çok şey katıyor. Bizim yaptığımız planlamada yüzde 15-20 oranında yerellik ön planda. Yerel yatırımcıları da bu alışveriş merkezine yatırım yapmaya bekliyoruz. Yerel esnafa rağmen değil birlikte yapacağız. Mart, nisan ayı içerisinde kazmayı vuracağız. Arsa dahil 100 milyon Dolar bir yatırım yapacağız. AVM mantığıyla değil açık alanda alışveriş caddesi formatında olacak merkezimiz” dedi.


150 dükkanlık cadde


Esas Gayrimenkul CEO’su Kazım Köseoğlu da Balıkesir’deki alışveriş caddesi yatırımının gayrimenkul stratejilerine uygun olduğunu belirtti. Köseoğlu, “İçerisinde 150’e yakın dükkan bulunacak. Proje kapsamında 1500- 2000 kişiye istihdam sağlanacak. Balıkesirliler artık alışveriş için dışarıya gitmeyecek. Balıkesir’in parası Balıkesir’de kalacak. Özel sektörden gelmenizden dolayı vizyonunuz açık. Bu yatırımları yapmamız için bürokratik işlemleri kolaylaştırıyorsunuz” diye konuştu.


 Milliyet




Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


100 milyon dolar 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı Alışveriş Caddesi ihalesini kazanan Esas Holding projeye 100 milyon dolar yatıracak. Esas Holding Başkanı Ali Sabancı, projenin Esas Holding'in gayrimenkul stratejisine tam oturduğunu belirterek, "Bir alışveriş merkezi şehrin sosyal hayatına çok şey katıyor" dedi. 


Yerellik ön planda 

Cadde için yaptıkları planlamada yüzde 15-20 yerelliğin ön planda olduğunu vurgulayan Ali Sabancı, "Yerel yatırımcıları da Alışveriş Caddesi'ne yatırım yapmaya bekliyoruz. Mart-Nisan içerisinde ilk kazmayı vuracağız. Proje, alışveriş merkezi mantığıyla değil açık alanda alışveriş caddesi formatında olacak" dedi. 


2000 kişiye istihdam 

Dün Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'u ziyaretleri sonrası bilgi veren Esas Gayrimenkul CEO'su (icra başkanı) Kazım Köseoğlu da, Alışveriş Caddesi içinde 150 dükkan olacağını belirterek, "Proje kapsamında 1500-2000 kişiye iş sağlanacak. Balıkesirliler artık alışveriş için dışarıya gitmeyecek" dedi. 


Posta



Haber Zaman Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Esas Holding'in iştiraki Esas Gayrimenkul; ticari gayrimenkul yatırımlarına Balıkesir ile devam ediyor.

Şirket, Marmara ve Ege bölgelerinin kesişme noktasında bulunan, sanayi ve turizmi ile öne çıkan Balıkesir'de 100 milyon dolarlık yatırım kararı aldı. Bu yatırımla yaklaşık 34 dönümlük arsada alışveriş caddesi projesini hayata geçireceklerini açıklayan Esas Gayrimenkul CEO'su Kazım Köseoğlu, “Daha önce gerçekleştirdiğimiz yurtiçi AVM projelerimizden farklı olarak bu sefer Balıkesir'de açık bir alışveriş caddesi hayata geçireceğiz. Hedefimiz Mart 2016'da inşaata başlamak.” dedi. 150 mağazanın bulunacağı proje, 2 bine yakın kişiye istihdam oluşturacak.


Zaman


Haber Dünya gazetesinde şöyle yer aldı;


Balıkesir'e 100 milyon dolarlık 'cadde' yatırımı!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin, vizyon projesi Alışveriş Caddesi'ni 100 milyon dolar yatırımla ESAS Holding gerçekleştirecek. 

Esas Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Pegasus Hava Yolları Yö. netim Kurulu Başkam Ali Sabancı, Esas Holding iştiraklerinden Esas Gayrimenkul CEO'su Kazım Köseoğlu ile Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'u ziyaret etti. Görüşmede Balıkesir Sanayi Odası Başkam İsmail Uğur, Balıkesir Ticaret Odası Başkam Fahri Ermişler, BSO Meclis Başkanı Hakan Özdamar, BSO Başkan Yardımcısı Cüneyt Ermişler de hazır bulundu. Ziyarette Alışveriş Caddesi projesinin detayları görüşüldü. Alışveriş Caddesi'nin inşası devam eden yeni şehir hastanesinin yanında olduğunu belirten Uğur, "Balıkesir'in en güzel yerini ihale sonucu kazandınız. Alışveriş Caddesi yapacağınız yer 1.100 yataklı devlet hastanesinin yanı başında. Orada 2 bin 500 kişi çalışacak. 

Gelen-giden hastalarla birlikte günde 10 -15 bin kişilik trafik olacak. Alışveriş Caddesi ile bubölge cazibe merkezi haline gelecek. Sizin gibi bir firmanın da bu ihaleyi almasından, bu yeri işletecek olmasından da memnunuz. Balıkesir'in böyle bir yere ihtiyacı vardı" dedi. 

Hilton da otel yapacak Balıkesir'in coğrafi konumu itibariyle üretim ve tüketim noktalarının merkezinde yer aldığım, bu potansiyelin yatırımcıların da dikkatini çektiğini vurgulayan Uğur, Hilton zincirinin kentte otel yapacağını. Esas Holding'in aldığı arsa ile Hilton'un proje geliştirdiği alanın 2015 MIPIM Fuarında sergilenen projeler olduğunun söyledi. Uğur, "Balıkesir, Marmara ve Ege Bölgesine yakınlığı, otoyolların merkezinde oluşu itibariyle önemli bir noktada. Türkiye'deki üretim ve tüketimin tam merkezinde. İstanbul-Muğla hattındaki bölgede Türkiye'deki verginin yüzde 75'i toplanıyor. Otoyollar, yüksek hızlı tren, Çanakkale Köprüsü vb. yatırımlar Balıkesir'in önemini daha da artırıyor. Zengin bir ü. Tarımı, termali, Kaz Dağları, 300 kilometre sahili, turizmi aklınıza ne geliyorsa Balıkesir'de var. Altın madeni, bor madeni, demiri, kromu, çinkosu vs. hepsi burada yer alıyor. Bu potansiyel de yatıruncıların ilgisini çekiyor. Hilton'da burada otel yapımına başlıyor. Onlar da şubatta yatırıma başlayacak" dedi. 

Açık alanda alışveriş Balıkesir'e yapacakları açık alış veriş merkezi hakkında bilgiler veren Ali Sabancı da "2016'nın Mart-Nisan aylarından başlayacak projede 100 milyon dolar yatırım gerçekleştireceğiz. Balıkesir bize çok heyecan veriyor. Gayrimenkul stratejimize tam oturuyor. Bizim yaptığımız planlamada yüzde 15-20 oranında yerellik ön planda. Yerel yatırımcıları da bu alışveriş merkezine yatırım yapmaya bekliyoruz. Yerel esnafa rağmen değil birlikte yapacağız" dedi. Sabancı, arsa dahil 100 milyon dolar yatırımla hayata geçirecekleri projenin AVM mantığıyla değil açık alanda alışveriş caddesi formatında olacağını sözlerine ekledi. 


Dünya


Haber Ekonomist Dergisi'nde şu şekilde yer aldı;


Esas Holding bünyesinde faaliyet gösteren Esas Gayrimenkul, yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Yurtdışında satın alma ve birleşme, Türkiye'de ise sıfırdan yatırım stratejisi ile ilerleyen şirket, Balıkesir'de 34 dönümlük arsada 100 milyon dolarlık bir yatırımla alışveriş caddesi kuracak. Esas Gayrimenkul CEO'su Kazım Köseoğlu, toplamda 150 mağazanın yar alacağı yatırımla yaklaşık bin 500 bin kişiye istihdam yaratacaklarını söylüyor. 


Ekonomist



Geri Dön