19 / 04 / 2024

Esenboğa Havalimanı 'En İyi Havalimanı' seçildi

Esenboğa Havalimanı 'En İyi Havalimanı' seçildi

TAV Havalimanları Holding'in işlettiği Ankara Esenboğa Havalimanı, Avrupa Uluslararası Havalimanları Konseyi tarafından "En İyi Havalimanı" seçildi



Avrupa Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI Europe) tarafından yıllık yolcu kapasitesine göre dört kategoride gerçekleştirilen yarışmada, TAV Havalimanları Holding'in işlettiği  Ankara  Esenboğa Havalimanı, "5-10 milyon yolcu" kategorisinde "En İyi Havalimanı" seçildi. Yarışmada Türkiye'de İç ve Dış Hatlar Terminalleri'nin ilk kez birlikte kullanıldığı terminal niteliğine de sahip olan Ankara Esenboğa Havalimanı; çevreye duyarlılık, kalite, güvenlik, ticari alanlar ile operasyon akıcılığı ve becerileri kriterleriyle de değerlendirildi.

İngiltere'de gerçekleşen törende, ödülü TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı M. Sani Şener ve DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal birlikte aldı.

Sani Şener ACI Europe'a seçildi

Bu arada düzenlenen Avrupa Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI EUROPE) yıllık toplantısında, TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı M. Sani Şener de Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. 440 havalimanın üye olduğu ACI EUROPE yılda 1.5 milyar yolcu tarafından kullanılıyor. Bu birlik Avrupa hava trafiğinin yüzde 90'ını kontrol ediyor.
Radikal

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Esenboğa, Avrupa'nın en iyi havalimanı seçildi

Ankara Esenboğa Havalimanı, Avrupa Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI Europe) tarafından "Avrupa'nın en iyi havalimanı" seçildi.

Avrupa Uluslararası Havalimanları Konseyi tarafından yıllık yolcu kapasitesine göre 4 kategoride gerçekleştirilen yarışmada, TAV Havalimanları Holding'in işlettiği Ankara Esenboğa Havalimanı, "5-10 milyon yolcu" kategorisinde "En iyi havalimanı" olarak belirlendi. Yarışmada Türkiye'de iç ve dış hatlar terminallerinin ilk kez birlikte kullanıldığı terminal niteliğine de sahip olan Ankara Esenboğa Havalimanı, "çevreye duyarlılık, kalite, güvenlik, ticari alanlar ile operasyon akıcılığı ve becerileri" kriterleriyle de değerlendirildi.

Avrupa Uluslararası Havalimanları Konseyi'nin yolcu kapasitesine göre 4 kategoride gerçekleştirdiği yarışmada diğer kategoriler olan 5 milyona kadar olan havalimanlarında İtalya-Bolonya Havalimanı, 10-25 milyon arasındaki kategoride İspanya-Palma de Mallorca Havalimanı, 25 milyonun üstündeki havalimanları kategorisinde de Hollanda-Amsterdam Havalimanı "En iyi havalimanı" seçildi.

İngiltere'nin Manchester kentinde düzenlenen törende Ankara Esenboğa Havalimanı'na verilen ödülü Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal ile TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener birlikte aldı. TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, "Avrupa Birliğine (AB) aday bir ülkenin başkenti olan Ankara'da 3 yıl önce hizmete açtığımız Esenboğa Havalimanı'nın Avrupa'nın 'En iyi havalimanı' seçilmesi, Türk sivil havacılığının havalimanı işletmeciliğinde ulaştığı çizgi açısından son derece mutlu etmiştir" dedi.
Hürriyet

Ankara Esenboğa Havalimanı, "En İyi Havalimanı" seçildi

TAV Havalimanları Holding'in işlettiği Ankara Esenboğa Havalimanı, Avrupa Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI Europe) tarafından " En İyi Havalimanı" seçildi.

Avrupa Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI Europe) tarafından yıllık yolcu kapasitesine göre dört kategoride gerçekleştirilen yarışmada, TAV Havalimanları Holding'in işlettiği Ankara Esenboğa Havalimanı, "5-10 milyon yolcu" kategorisinde "En İyi Havalimanı" seçildi. Yarışmada Türkiye'de İç ve Dış Hatlar Terminalleri'nin ilk kez birlikte kullanıldığı terminal niteliğine de sahip olan Ankara Esenboğa Havalimanı; çevreye duyarlılık, kalite, güvenlik, ticari alanlar ile operasyon akıcılığı ve becerileri kriterleriyle de değerlendirildi.

İngiltere'de gerçekleşen törende, ödülü TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı M. Sani Şener ve DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal ile birlikte aldı. Orhan Birdal kamu - özel sektör ortaklığının en iyi örneklerinden olan Ankara Esenboğa Havalimanı'nın bu başarısından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı M. Sani Şener, "Avrupa Birliği'ne aday bir ülkenin başkenti olan Ankara'da üç yıl önce hizmete açtığımız Esenboğa Havalimanı'nın Avrupa'nın 'En İyi Havalimanı' seçilmesi bizleri Türk sivil havacılığının havalimanı işletmeciliğinde ulaştığı çizgi açısından son derece mutlu etmiştir. Bu başarıda havalimanı işletmeciliğini bir değerler ve hizmetler bütünlüğü olarak görerek destek veren başta Ulaştırma Bakanlığı, DHMİ ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne teşekkür ederiz" dedi.

Avrupa Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI Europe) tarafından yolcu kapasitesine göre 4 kategoride gerçekleşen yarışmada diğer kategoriler olan, 5 milyona kadar olan havalimanlarında İtalya - Bolonya Havalimanı, 10-25 milyon arasındaki kategoride İspanya-Palma de Mallorca Havalimanı, 25 milyonun üstündeki havalimanları kategorisinde de Hollanda - Amsterdam Havalimanı "En İyi Havalimanı" seçildi.

ANKARA ESENBOĞA HAVALİMANI HAKKINDA:

Ankara Esenboğa Havalimanı 13 Ekim 2006'da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı bir törenle hizmete açılmıştı. Türkiye'nin İç ve Dış Hatları bir arada bulunduran "tek" havalimanı olma özellğine sahip Ankara Esenboğa Havalimanı, Ankara ulaşımına yeni bir soluk getirdi. 10 milyon yolcu kapasitesine sahip Esenboğa Havalimanı'nda dünyanın en gelişmiş güvenlik sistemleri kullanılıyor. Avrupa'nın en modern havalimanı olma özelliğine sahip Esenboğa Havalimanı İç ve Dış Hatlar Terminali bagaj sisteminde kullanılan en son teknoloji sayesinde, yolcuları bagajları ile üç dakikada buluşturuyor. Geniş hizmet yelpazesi ile yolculara rahat ve huzurlu seyahat yapma fırsatı sunan Esenboğa Havalimanı, tüm yolcular için güvenilir kullanım kolaylığı yaratıyor. Terminalin özgün mimari tasarımı, yolculara diledikleri yere kolay erişim olanağı ve mekanın her noktasından tüm alanı rahatlıkla görebilecekleri geniş ve ferah bir perspektif sunuyor.

TAV Esenboğa Terminal Özellikleri

Toplam Alan: 475.000 m²

Ankara Esenboğa İç ve Dış Hatlar Terminali:

Terminal Alanı: 182.000 m²

Otopark Alanı: 110.614 m²

Duty Free Alanı: 2400 m²

Yiyecek - İçecek Alanı: 5200 m²

Yeme-İçme Noktası: 29 adet

Otopark Kapasitesi: 4069 araç

Check-in Kontuarı: 138 adet

Pasaport Gişesi (Gidiş Katı): 18 adet

Pasaport Gişesi (Geliş Katı): 18 adet

Köprü: 18 adet

Busgate: 8

PCA Sistemi: 18 adet

400 Hz. Elektrik Sistemi: 18 adet

Asansör: 33 adet

Yürüyen Merdiven: 38 adet

Bagaj Karuseli: 9 adet

X-ray: 52

Metal Kapı Detektörü: 52

Yangın Detektörü: 4938

Yangın Düğmesi: 435 adet
Yenişafak

Esenboğa, en iyi hava alanı seçildi

Avrupa Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI Europe) tarafından yıllık yolcu kapasitesine göre dört kategoride gerçekleştirilen yarışmada, TAV Havalimanları Holding'in işlettiği Ankara Esenboğa Havalimanı, "5-10 milyon yolcu" kategorisinde "En İyi Havalimanı" seçildi.

ANKARA (ANKA)Ankara Esenboğa Havalimanı, Avrupa Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI Europe) tarafından "En İyi Havalimanı" seçildi.

Avrupa Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI Europe) tarafından yıllık yolcu kapasitesine göre dört kategoride gerçekleştirilen yarışmada, TAV Havalimanları Holding'in işlettiği Ankara Esenboğa Havalimanı, "5-10 milyon yolcu" kategorisinde "En İyi Havalimanı" seçildi.

Yarışmada Türkiye'de İç ve Dış Hatlar Terminalleri'nin ilk kez birlikte kullanıldığı terminal niteliğine de sahip olan Ankara Esenboğa Havalimanı; çevreye duyarlılık, kalite, güvenlik, ticari alanlar ile operasyon akıcılığı ve becerileri kriterleriyle de değerlendirildi.   

İngiltere'de gerçekleşen törende, ödülü TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı M. Sani Şener ve DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal ile birlikte aldı. Orhan Birdal kamu - özel sektör ortaklığının en iyi örneklerinden olan Ankara Esenboğa Havalimanı'nın bu başarısından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı M. Sani Şener, "Avrupa Birliği'ne aday bir ülkenin başkenti olan Ankara'da üç yıl önce hizmete açtığımız Esenboğa Havalimanı'nın Avrupa'nın `En İyi Havalimanı' seçilmesi bizleri Türk sivil havacılığının havalimanı işletmeciliğinde ulaştığı çizgi açısından son derece mutlu etmiştir. Bu başarıda havalimanı işletmeciliğini bir değerler ve hizmetler bütünlüğü olarak görerek destek veren başta Ulaştırma Bakanlığı, DHMİ ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne teşekkür ederiz" dedi.

Avrupa Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI Europe) tarafından yolcu kapasitesine göre 4 kategoride gerçekleşen yarışmada diğer kategoriler olan, 5 milyona kadar olan havalimanlarında İtalya - Bolonya Havalimanı, 10-25 milyon arasındaki kategoride İspanya-Palma de Mallorca Havalimanı, 25 milyonun üstündeki havalimanları kategorisinde de Hollanda - Amsterdam Havalimanı "En İyi Havalimanı" seçildi
Star

Avrupa'nın 'en iyisi' Esenboğa

Ankara Esenboğa Havalimanı, Avrupa Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI Europe) tarafından Avrupa'nın 'En iyi havalimanı' seçildi. Avrupa Uluslararası Havalimanları Konseyi tarafından yıllık yolcu kapasitesine göre 4 kategoride gerçekleştirilen yarışmada, TAV Havalimanları Holding'in işlettiği Ankara Esenboğa Havalimanı '5 - 10 milyon yolcu' kategorisinde 'En iyi havalimanı' olarak belirlendi. Yarışmada Ankara Esenboğa Havalimanı, 'çevreye duyarlılık, kalite, güvenlik, ticari alanlar, ile operasyon akıcılığı ve becerileri' kriterleriyle de değerlendirildi. İngiltere'nin Manchester kentinde düzenlenen törende verilen ödülü Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal ile TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener birlikte aldı.

Cumhuriyet


Geri Dön